Четвъртият сезон на Viva la musica“ се проведе под патронажа

...
</TD
>Четвъртият сезон на Viva la musica“ се проведе под патронажа
Коментари Харесай

Областна администрация отпразнува месеца на музиката с бляскав камерен концерт

Четвъртият сезон на " Viva la musica “ се организира под патронажа на регионалният шеф доктор Зюмбилев

Областна администрация - Пловдив бе хазаин на четвъртия сезон на музикалната самодейност " Viva la musica “. Ежегодните концерти с класическа музика се провеждат взаимно със Сдружение " Изкуство във времето “ под патронажа на регионалния шеф.

" За нас е чест и привилегия четвърта година да бъдем част от тази прелестна инициатива  за разпространение на класическата музика. Благодаря на артистите и музикантите, които посредством своето творчество озвучават различни пространства и по този начин ги трансформират в естествени културни центрове “, съобщи регионалният шеф доктор инж. в приветствието си. Той благодари също на Веселин Тончев и екипа на " Рунитон “ за предоставения безплатно роял за концерта. Обърна се и с апел към общините от Пловдивска област да поддържат музикалната самодейност на Сдружение " Изкуство във времето “ като да финансират неговите културни планове.

В камерната зала в постройката на регионалната администрация прозвучаха надарените осъществявания на Цвета Панчева (сопрано), Павел Генов (цигулка), Никола Николов (виолончело), Злателина Коларова (пиано), Ивелина Рашкова (сопрано), Виктор Костов (цигулка), Дарина Иванова (флейта). Програмата включваше произведения от Бетовен,  Чайковски, Григ, Виенявски, Пучини, Шостакович и други

Събитието почетоха генералният консул на Република Турция  в Пловдив Корхан Кюнгерю, почетният консул на Украйна инж. Димитър Георгиев, началникът на районната дирекция на " Държавен списък “ – Пловдив Наташа Костадинова, чиновници на регионалната администрация и доста посетители.

Сдружение " Изкуство във времето “ е основано през 2020 година за разширение на аудиторията на класическата камерна музика, обогатяване на градската интонационна среда с нетрадиционни форми на другарство, образование  и естетическо образование на публиката.

Сдружението сплотява музиканти от разнообразни културни институции в Пловдив и съидейници. За тригодишната си история то е изнесло голям брой концерти, в които са включени както познати създатели и шедьоври, по този начин и по-малко известни, само че стойностни създатели и творби, изпълнени от професионални музиканти  и  от млади гении.  

Репертоарът на Сдружение " Изкуство във времето “ е с необятен стилов и жанров диапазон, показва многообразие от принадлежности и камерни обединения. Голяма част от продукцията на Сдружението се трансформира в традиция: концертите " Viva la Musica ", " През чудния месец май “, " В навечерието на Рождество “, музикалната акция " С България в сърцето “ и т.н.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР