Бургас се подготвя за посрещането на Никулден, Коледа и Нова

...
</TD
>Бургас се подготвя за посрещането на Никулден, Коледа и Нова
Коментари Харесай

Коледният дух завладява Бургас! Украсата тази година ще е в стила на старите традиции

Бургас се приготвя за посрещането на Никулден, Коледа и Нова година като центърът на града ще наподобява по напълно друг метод спрямо предишните години, оповестиха от Община Бургас.

Идеята за новата визия е коледната декорация да основава въодушевление както денем, по този начин и вечер. Главната улица " Александровска “ скоро ще свети в празнична декорация, която ще бъде издържана в стила на старите обичаи.

Празничното въодушевление по пешеходната зона ще основават над 500 висулки, които ще бъдат комбинирани с разноцветни светещи топки. Стълбовете също ще бъдат окичени с панделки, гирлянди с лампички и коледни играчки.

Компасът ще бъде декориран по друг метод. Специален прожектор ще го осветява ефектно във вечерните часове. Познатите три светещи кръга, които бяха ситуирани един в различен върху този знак на града, в този момент ще бъдат окачени на разнообразни равнища.

На Тройката ще бъде издигната обичайна коледна елха. Тя ще бъде окичена с доста повече играчки в разнообразни цветове. От елхата към страничните стълбове ще се спускат гирлянди от лампички, които ще образуват светещ купол.

И тази година децата ще може да слагат писмата си с стремежи до Дядо Коледа в къщичката с пощенската кутия.

Сцената, на която се организира никулденският концерт, ще бъде ситуирана на мястото на лунапарка. Така ще се обезпечи повече място за празнуващите жители. Къщичките, в които се продава греяно вино и храна, ще бъдат ситуирани по протежението на " Александровска “.

През декември на " Тройката “ ще има коледен базар, в който ще се оферират разнообразни артикули, храни и питиета.

Освен пъстротата от разнообразни светлини и украшения, празничната атмосфера по " Александровска “ ще се добавя от коледни песни, които ще звучат от разнообразни места по пешеходната зона.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР