Булевард Хаджи Димитър в Пловдив е отворен за движение и

...
</TD
>Булевард Хаджи Димитър в Пловдив е отворен за движение и
Коментари Харесай

Беше един от най-ужасните булеварди в Пловдив. Сега всеки ще иска да опита новия асфалт

Булевард " Хаджи Димитър " в Пловдив е отворен за придвижване и моторните транспортни средства вървят и по двете еднопосочни платна, заяви за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и вложения, след ревизия на обекта дружно с кмета.

Работници от компания " София асфалт " поставиха последния износващ пласт асфалт през почивните събота и неделя, а в понеделник заран по трасето са пуснати коли. Маршрутите на рейсовете от всеобщия градски превоз са възобновени. Подменено е уличното осветяване, а на кръстовището с улица " Лерин " е инсталиран светофар. Хоризонталната маркировка ще се направи преди първия образователен ден. 

Велоалеята сред двете платна на значимата пътна артерия е приключена, само че към момента се работи по пешеходната част. Има частични довършителни действия и по страничните тротоари. 

Ремонтът на красивия бул. стартира преди година и първоначално създаваше огромни главоболия на жителите, макар че придвижването не беше спряно изцяло, а се осъществяваше в двете посоки в едното платно.

" Хаджи Димитър " скоро ще бъде обвързван с улица " Царевец " и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. " Модър " излиза на Коматевско шосе. Така най-сетне ще се осъществя дългогодишната концепция на кмета Димитров за директна връзка сред регионите " Западен " и " Южен ". На самата " Модър " към този момент се поставя асфалт в сектора от Коматевско към пробива.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР