Бизнесът се оплаква от остър недостиг на кадри у нас.

...
</TD
>Бизнесът се оплаква от остър недостиг на кадри у нас.
Коментари Харесай

Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единствено в цялата страна подготвя кадри за стругари

Бизнесът се оплаква от изострен дефицит на фрагменти у нас. Невижданите до момента 2800 лв. за шлосер, колкото взима един IT експерт оферират машиностроителните компании у нас. Въпреки атрактивната заплата, искащи няма. Оказа се, че единствено на едно място у нас може да се учи за шлосер. 

Специалността шлосер се предлага единствено в едно учебно заведение у нас. Това е Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив. Те има не повече от 50 възпитаници през всеки випуск. През актуалната образователна година професионалното обучение предлага 146 специалности. 33 от тях се учат единствено в една област, написа NOVA. Например образованието за камериер е единствено в област Бургас, за кинолог Монтана, за заварчик и обущар в Пазарджик, а за бижутер и шлосер в Пловдив.

Професионална гимназия по машиностроене в Пловдив, по гледище на бизнеса предлага образование за шлосер.

" Няма предпочитание за тази компетентност. Използваме Закона за учебното обучение, който ни дава право всички незвисими специалности, по които са признати учениците, да изучавата предмета " Стругарство " и да получат удостоверение за професионална подготовка ", споделя шефът инж. Кирил Саксанов.

" Преподавам от времето, когато е имало по трима стругари на випуск. За страдание други учебни заведения притеглят учениците в измислени специалнисти. За това въздействие имат и родителите. ", на мнение е преподавателят Иван Иванов.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР