Българското земеделие и животновъдството са в тотален колапс, който няма

...
</TD
>Българското земеделие и животновъдството са в тотален колапс, който няма
Коментари Харесай

Яне Янев: Българското земеделие и животновъдството са в тотален колапс, който няма аналог от Освобождението до днес

Българското земеделие и отглеждането на животни са в цялостен колапс, който няма аналог от Освобождението до през днешния ден. Това сподели пред публицисти водачът на РЗС и фермер Яне Янев,, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

" Болшинството тук са производители на телешко месо. Искам да ви кажа, че към днешна дата в България се създава 7 хиляди тона телешко месо, разграничено на 6 млн. души българи, това прави по 1.2 кг. на година или това ще рече, че всеки българин има право на 100 грама телешко месо на месец, лично произвеждане. Иначе огромните вериги са цялостни с какви ли не месища от държавния запас на други страни, които са замразени с по 20 – 30 години и целият народ се трови. Отива петък – събота, цялостни кошниците с нездравословните и канцерогенни меса и други артикули като млека и зеленчуци, и след това се питаме за какво раковите отделения са цялостни. Ето за това са цялостни, тъй като българското земеделие и отглеждане на животни е тотално ликвидирано. Сбъркан и изопачен е целият модел “, сподели още Янев.

По думите му всичко би трябвало още веднъж да се преформатира и преструктурира, тъй че да е в интерес на фермера, а не на чиновника.

" Тези репресии, които този административен уред основава, карат фермерите вместо да създават, да се занимават с това по какъв начин да се пазят и по какъв начин да се бранят от проверяващите. Това ли е същинската работа на фермера – да седне и да попълва абсолютно измислени дневници и какви ли не документи, с цел да потвърждава, че е пред разпродажба и банкрут. Повече не може по този начин! Това, което вършим през днешния ден е единствено предизвестие. Оттук нататък ограниченията, които ще се вземат в народен мащаб са доста по-силни и доста по-значими. Ние няма по какъв начин повече да бъдем подлагани на тези опити. Фермерите са превърнати в опитни зайчета и всяка година с тях се вършат какви ли не опити. Ако вземете новия програмен интервал и видите всичко, което е заложено като условия, то на процедура това е последващата стъпка за тотална разпродажба на отглеждане на животни, зеленчукопроизводство, на зърнопроизводство и на безусловно на всичко “, акцентира той.

Според Янев има " едни тарикати в София “, които се чудят по какъв начин да конфронтират браншовете по сред си, чудят се какви нелепости да изговорят от телевизионните екрани. " Това не минава. Земеделският производител е стъпил крепко на краката си и този път е подготвен да даде отпор “, означи той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР