България се намира в по-крайните позиции в класацията на държавите

...
</TD
>България се намира в по-крайните позиции в класацията на държавите
Коментари Харесай

Научната общност очаква с нетърпение нов закон

България се намира в по-крайните позиции в класацията на страните с нововъведения в Европейския съюз. Трябва да засилим присъединяване на българските университети в така наречен Европейски академични мрежи, защото към този момент вземат участие единствено 9. Това заяви пред публицисти заместник-ректорът по научна активност на Аграрния университет проф. доктор Владислав Попов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Научната общественост чака с неспокойствие новия Закон за поощряване на научните нововъведения. В него ще бъдат написани освен разпоредбите, а и тласъците за по-широко присъединяване на университетите и научните институти в бизнес планове, или така наречен старт-ъп и спин-оф компании. Пловдивският Медицински университет има такива старт-ъпи, само че като цяло те са малко спрямо Европа, означи проф. Попов. 

Аграрният университет бе хазаин на кръгла маса по въпроси, свързани с иновационната екосистема в Пловдивска област. Официален посетител на събитието бе еврокомисарят по иновации, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Илиана Иванова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР