Асоциация Голям брат Голяма сестра – България организира Втора национална

...
</TD
>Асоциация Голям брат Голяма сестра – България организира Втора национална
Коментари Харесай

Втора национална среща на ученическите съвети в Пловдив

Асоциация " Голям брат Голяма сестра – България " провежда Втора национална среща на ученическите препоръки на 10 и 11 ноември 2023 година в Пловдив. Откриването на събитието ще се състои на следващия ден от 10.00 ч. в Дома на културата " Борис Христов ".

След сполучливото осъществяване на първата Национална среща на ученическите препоръки през м. април 2022 година и учредяването на Национален училищен парламент (НУП), втората среща има за цел да продължи и надгради инциирания от учениците разговор сред НУП и институции, виновни за съставяне на политики в региона на образованието и младежта.

Освен над 120 възпитаници от цялата страна, дейни членове на ученическите препоръки и парламенти в своите учебни заведения, в Националната среща на ученическите препоръки ще се включи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, специалисти от Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Държавна организация протекция на детето, както и шефове на учебни заведения, представители на РУО – Пловдив, представители на УНИЦЕФ, Национален юношески конгрес, Български юношески делегати към Организация на обединените нации, и други.

Срещата ще протече в 2 следващи дни и на нея ще се сложи началото на задълбочена работа по пет предпочитани области, припознати за значително значими за учениците след съвещания на НУП с ученическите препоръки и държавните институции:

 

Борба с насилието в учебно заведение

 

Доброволчество и гражданско присъединяване

 

Дигитално обучение

 

Външно оценяване

 

Развитие на ученическото самоуправление
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР