Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на

...
</TD
>Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на
Коментари Харесай

Назначени са три съдебни експертизи по оспорения избор за кмет на община Благоевград

Административен съд – Благоевград откри произвеждане по оборване истинността на наличието в протоколите на всичките 141 секционни изборни комисии на територията на община Благоевград и истинността на протокола на ОИК – Благоевград, с данните от които е стимулирано оспореното по делото Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград, с което са оповестени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при извършения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград.

В намерено правосъдно съвещание съдът разпореди назначение на две съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните бумаги в посочени от жалбоподателя 64 секционни изборни комисии на територията на община Благоевград.

Експертизите следва да дадат отговори дали в посочените секции е гласувано с машина, има ли щемпел на гърба на всички разпечатки от електронно гласоподаване и какво е разпределението сред бюлетините с отразен избор за двамата претенденти при извършения втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. Съдебно-техническа експертиза следва да обясни дали са отпечатвани разписки от машините преди началото и след оповестения завършек на изборния ден. Съдът разпореди и съдебно-математическа експертиза, която да ревизира истинността на данните в протоколите за брой дали своят вот посредством наново броене на положените подписи в изборните описи, дописаните под линия гласоподаватели, както и описите с придружители.

За идващото съвещание по делото, планувано за 07.12.2023г. от 14:30 часа, съдът позволи и разпит на четирима очевидци по искане на жалбоподателя.

Адм. дело № 1097/2023г. е формирано по тъжба на, самостоятелен претендент за кмет на община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР