60 водещи работодателски организации от секторите: финанси, човешки ресурси, полиция,

...
</TD
>60 водещи работодателски организации от секторите: финанси, човешки ресурси, полиция,
Коментари Харесай

В Пловдивския университет Паисий Хилендарски се проведе Ден на кариерата

60 водещи работодателски организации от секторите: финанси, човешки запаси, полиция, осведомителни технологии, туризъм, обществени действия, стопанска система и обслужване на клиенти презентираха стажантските си стратегии, практики и свободни работни позиции, както и опциите за кариерно развиване на студенти. Това стана на особено проведен " Ден на кариерата “ в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “, който се организира в Нова постройка на висшето учебно заведение, оповестиха уредниците от Университетски център за кариерно развиване и Студентския съвет.

Водещ на церемонията беше проф. д.п.н. Дора Левтерова, шеф на Центъра за кариерно развиване на ПУ " Паисий Хилендарски “, а приветствия към студентите насочиха Ректорът на ПУ проф. доктор Румен Младенов, заместник-кметът на Община Пловдив с сектор “Спорт, юношески действия и обществена политика " и Роберто Санторели – ръководител на Асоциацията на италианските бизнесмени в България " Конфиндустрия България “. Сред гостите на форума бяха и Костадин Димитров - кмет на регион " Тракия ", проф. доктор Теменужка Йовчева – зам.-ректор на ПУ с сектор " Научноизследователска и издателска активност “, проф. доктор Антон Илиев – зам.-ректор " Информационна инфраструктура и акредитационни процедури “, преподаватели и студенти от другите факултети.

Освен на фирмените щандове в централното предверие на постройката, работодателите имаха опция да се срещнат със студенти и в няколко аудитории. В 122-а публика Областна дирекция на Полицията срещна всички, показали интерес, с кандидатстването за работа в Министерство на вътрешните работи, типовете състезания за набиране на фрагменти, процедури и кариерно развиване в силовата конструкция. Пак там, представителите на куриeрска компания " Еконт “ срещнаха студентите с опциите за стажове и работни места в компанията.

В Деня на кариерата се включиха още Тракийският туристически регион и Оперативна програма " Старинен Пловдив “, които показаха опциите за работа в областта на туризма. Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина презентира студентските практики в българските учебни заведения в чужбина, а " Конфиндустрия България “ изясни на студентите всичко за работните места и стажове в италианския бизнес.

Студентите, които взеха присъединяване в Деня на кариерата, получиха информация от " първа ръка “ за спецификата на обособени специалности и предлагани работни места и се срещнаха на място с изискваните компетентности за заемане на съответните длъжности. Те имаха опция да се срещнат и със експерти по асортимент на личен състав, да проведат изявленията на място за започване на работа или на стажове, както и да се презентират по най-хубавия метод пред евентуалните си работодатели.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР