400 лева глоба ще отнесе неявил се свидетел по делото

...
</TD
>400 лева глоба ще отнесе неявил се свидетел по делото
Коментари Харесай

400 лева глоба за неявил се свидетел по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов

400 лв. санкция ще отнесе неявил се очевидец по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Важният за откриване на обективната истината Божидар Димитров не се появи на съвещанието. Той не бе изложил и съответна причина за отсъствието си, което накара арбитър Кацарев да му наложи административна санкция в размер на 400 лв..

Защитникът на Христов съобщи на правосъдния състав информация от регистрационната система на туризма, че фактически очевидецът Дичо Минчев е имал регистрация като посетител в хотел " Борис Палас " в деня на случая.

Припомняме, че казусът е от 16 март 2023 година, когато лидер е изискал да бъде пропуснат през бариерата, с цел да влезе на територията на " Старинен Пловдив “. Служителят на " Общинска защита “ не го е позволил, тъй като не е показал хартиен пример или телефонна резервация на хотел, каквито са условията.

В Стария град се позволяват единствено водачи, които покажат пропуск от общината или резервация за настаняване в хотела.

Шофьорът се обадил на своя служителка, която да се обади в хотела и оттова да му изпратят резервацията. По този метод подсъдимият бил известен за създалата се обстановка с неговия посетител, само че вместо да приготви и да го достави с нужния документ, той решил да принуди служителя на Оперативна програма " Общинска защита “ да вдигне бариерата. Първо се обадил по телефона в кабинката, като " заповядал “ на  служителя незабавно да вдигне бариерата или щял да пристигна и да го пребие и го заплашил, че ще бъде уволнен.

Въпреки заканите потърпевшият не пропуснал автомобила, защото никой не му показал някой от изискуемите документи. Подсъдимият изчакал няколко минути и като не видял автомобил, който да идва до хотела му, още повече се ядосал и решил да отиде да се саморазправи с охранителя. Запътил се към кабинката на защитата, отворил вратата, която не се заключвала и обиждайки охранителя, почнал да го бие с юмруци по главата и лицето.

В резултат на тези си дейности по отношение на Христов са повдигнати две обвинявания - за причиняване на лека телесна щета на длъжностно лице и принуждаване със мощ да извърши нещо срещу волята си.

Следващото съвещание по случая е планувано за 16 май от 13:30.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР