2073 са обявените свободни места за прием в първа група

...
</TD
>2073 са обявените свободни места за прием в първа група
Коментари Харесай

Над 2000 са свободните места за прием в първа група на детските градини

2073 са оповестените свободни места за банкет в първа група на детските градини в Пловдив. Данните са поместени в системата за електронно класиране – http://dz-priem.plovdiv.bg, където родителите на 3-годишните деца към този момент могат да аплайват за образователната 2023/2024 година

Първото главно класиране ще бъде извършено на 11 май 2023 г. Крайният период за подаване на заявките по електронен път за новосформираните първи групи е 09.05.2023 година За родителите, които нямат достъп до интернет, е планувано подаване на заявки на книжен притежател при шефовете на детските градини, които са първо предпочитание за банкет (за тях крайният период е 05.05.2023 г.).

Препоръчително е родителите да аплайват откакто се срещнат със свободните места, оповестени на dz-priem.plovdiv.bg По-ранната регистрация не дава преимущество при класиране.

При смяна на събитията, посочени в заявката, родителят е задължен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявката. За отразяване на променените условия е належащо да бъде основано ново заявление, след отменяне на към този момент подаденото. Всички данни в подадените заявки следва да са настоящи към крайния период за подаването им за всяко от класиранията.

Записаните деца за първа възрастова група следва да постъпят на 15.09.2023 година, като се изключи децата, навършващи 3-годишна възраст след 30.09.2023 година Те могат да постъпят на 15.09.2023 година, при предпочитание на родителите, или при навършване на 3 години, само че не по-късно от 31.12.2023 година

" Очакваме след второ класиране да сме приели повече от 90% от децата. Въпреки че към този момент имаме над 11 хиляди деца в детските градини, има места за всички, само че не постоянно на мечтаното място. Проблемни региони остават " Южен ", " Тракия " и " Централен ". Основен приоритет остава да закрием оставащите близо 600 места в блоковите градини и разкриването на нови места за яслени групи. В яслите има по-голям дефицит тук-там ",  разяснява зам.-кметът по обучение.

В момента се строят и новите здания на ДГ " Каменица " и спомагателната пристройка на ДГ " Зорница ", ремонтира се и главната постройка на ДГ " Майчина грижа ".  За тях ще бъде изработен банкет в този момент, само че децата ще постъпят в тях откакто постройките са изцяло подготвени. Изгражда се и нова постройка за детска градина в регион " Тракия ", само че за нея свободните места ще бъдат оповестени в допълнение, когато има подготвеност да приема деца ".

Записаните в детска градина " Каменица " краткотрайно ще посещават адреса на ул. " Лъджене " №13 и подблоковото пространство на втори адрес на детската градина на бул. " Цар Борис III Обединител " №145 до отварянето на новата постройка. Приетите в ДГ " Зорница " в първа група ще стартират образователната година в подблоковото пространство на ул. " Кичево " (в някогашните жилища на ДГ " Малина " ). При довеждане докрай на новата постройка на детската градина, те ще бъдат преместени и ще бъдат оповестени още свободни места и за другите възрастови групи. Очаква се ремонтът на ДГ " Майчина грижа " да завърши през лятото и признатите деца да стартират новата образователна година в възобновената постройка.

Обявени са спомагателни 156 места за втора възрастова група за родените през 2019 година деца, които досега не са посещавали детска градина. От идната 2023/2024 образователна година тяхното предучилищно обучение е наложително. Допълнителни групи за 4-годишните деца има във всеки от регионите на града. Всеки родител може да се запознае с подробната информация от уеб страницата на системата на адрес dz-priem.plovdiv.bg в секцията " Свободни места ". Децата на 4-годишна възраст не могат да  посещават групите за предучилищно обучение към учебните заведения, а единствено детските градини, според настоящите правила.

Родителите на децата, на които им следва да постъпят в детските градини и ясли на Община Пловдив през календарната 2023 година, могат да се срещнат с оповестения на интернет страницата на Системата за банкет График на дейностите. В него са разказани всички значими периоди за плануваните класирания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР