19 акта по Закона за движение по пътищата само за

...
</TD
>19 акта по Закона за движение по пътищата само за
Коментари Харесай

Дрифтаджиите и джигитите с шумни возила от Бургас треперят!

19 акта по Закона за придвижване по пътищата единствено за седмица са формирани на водачите на 19 автомобила вследствие на дейните дейности на чиновниците от бранш " Пътна полиция “ при ОДМВР – Бургас, ангажирани с ограничение на повишените равнища на звук при напредване на моторните транспортни средства по основните улици и булеварди на Бургас.

Констатирани са 19 механически неизправни леки коли с отстранени шумозаглушители на изпускателната уредба. На водачите са формирани актове за констатиране на въпросното нарушаване на ЗДвП, а колите са спрени от придвижване. Наложени са наказания и на шестима мотоциклетисти.

Предвидените законови санкции за сходен тип нарушавания са санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба полежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторните транспортни средства или неналичието на такива не престават и все още, като чиновниците на бранш " Пътна полиция “ работят преди всичко в тъмната част на денонощието. Извършват се инспекции и за рисково шофиране, както и за така наречен " дрифтиране “.

Припомняме, че първите две септемврийски седмици за шумно напредване по пътните артерии в Бургаска община бяха глобени водачите на четири леки автомобила " БМВ “. Фишове получиха и седем мотоциклетисти.

Контролът над МПС, придвижващи се на територията на Община Бургас продължава да е засилен, а чиновниците на бранш " Пътна полиция “ безкомпромисни при констатиране на нарушавания на ЗДвП. Само за миналото денонощие са формирани три акта за потребление на мобилен телефон по време на шофиране, един акт за неползване на защитен колан, един акт за МПС без подписана застраховка " Гражданска отговорност “ и един акт за прекосяване на червен забранителен светофарен сигнал. Съставени са 37 фиша за налагане на санкция.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР