TBI Bank oбяви своите одитирани консолидирани финансови резултати. Те показват,

...
TBI Bank oбяви своите одитирани консолидирани финансови резултати. Те показват,
Коментари Харесай

Финансовите резултати за 2018-а затвърждават TBI Bank като една от най-печелившите и ефективни банки в България

TBI Bank oбяви своите одитирани консолидирани финансови резултати. Те демонстрират, че активите на банката се усилват с съвсем 10% на годишна база и в края на 2018 година, като доближават 397 млн. евро. Отпуснатите заеми през 2018 година са в размер на 282 млн. евро, които усилиха цялостното кредитно портфолио на банката с 20%. То доближи 313 млн. евро в края на 2018 година Приходите от лихви и застрахователни полици от кредитното портфолио доближи 88.9 млн. евро, нарастване от 22% на годишна база. Нетната облага за 2018 година е в размер на 14.5 млн. евро.

От банката разясняват, че положителните финансови индикатори са вследствие на " дълготрайна тактика, която стъпва на успеваемост и явен фокус върху главния бизнес ". " Тези финансови резултати също по този начин ни разрешават да продължим нашата цифрова промяна и да предоставяме висококачествени услуги на нашите над 1.2 милиона клиенти ", се споделя още в известието до медиите.

Един от главните двиганели на растежа на банката е тактиката на банката за дигитализиране на услугите й. През 2018 година тя стартира да отпуска заеми онлайн, което генерира нов бизнес в размер на 17.5 милиона евро посредством двата продукта Point-of-Sale (POS) Online и Cash Online. Също по този начин TBI Bank разви напълно онлайн платформи за бизнес кредитиране и събиране на цифрови депозити в прилежаща Румъния. През предходната година финансовото сдружение навлезе и на немския пазар, предлагайки депозитни артикули.
 TBI Bank стана съсобственик в норвежка цифрова банка в договорка за 6 милиона евро
TBI Bank стана съсобственик в норвежка цифрова банка в договорка за 6 милиона евро

Финансовата институция купи над 9% от акциите на Monobank ASA

Според данните от края на 2018 година банката демонстрира мощни позиции по отношение на капитала и ликвидността - коефициентът финансова адекватност (CAR) е на равнище от 22,5%, а коефициентът на ликвидност - 31.5%.

" TBI Bank е горда, че доходността, както и възвръщаемостта на активите и капитала ни резервират солидни равнища ", декларира Денис Горбунов, основен финансов шеф на TBI Bank. " Освен това, два от най-важните индикатори за нас - съотношението на разноските към прихода и цената на риска - също са на положителни равнища, макар продължаващите вложения на банката в цифровизация и провокациите, които имахме през 2018 година В композиция с ниските и постоянни разноски по финансирането, финансовите ни резултати са следващото доказателство, че нашият резистентен метод е верният метод да останем ефикасни и конкурентни, работейки в интерес освен на нашите акционери, фокусирайки се върху възвращаемостта на капитал (RoE), само че още по значимо - в полза на нашите клиенти, подобрявайки тяхната дарба да избират нашите финансови артикули ", разяснява още той.

TBI Bank остава измежду най-печелившите банки в България, отчитайки високи резултати в основните знаци за доходност. В края на декември 2018, а доходността от обслужваното портфолио е 31%. През 2019 година банката ще показа нови и новаторски цифрови артикули, които се чакат да затвърдят финансовите резултати дотук. Първите сигнали по тази причина към този момент са налице, гледайки резултатите от първото тримесечие на годината, означават още от банката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР