Тази зима мобилните телефони в Европа могат да останат на

...
Тази зима мобилните телефони в Европа могат да останат на
Коментари Харесай

Европа се подготвя за прекъсвания на мобилните мрежи

Тази зима мобилните телефони в Европа могат да останат на мрачно, в случай че спирането на електрозахранването или рационализирането на силата докара до изключване на части от мобилните мрежи в района.

С разгарящата се енергийна война сред Европейски Съюз и Русия вероятността от дефицит на електрическа енергия се усилва. Във Франция ситуацията се утежнява от прекъсването на няколко атомни електроцентрали за профилактика.

Представители на телекомуникационната се притесняват, че тежката зима ще сложи на тестване телекомуникационната инфраструктура на Европа, принуждавайки фирмите и държавните управления да се опитат да смекчат последствията.

Понастоящем в доста европейски страни няма задоволително аварийни системи, които да се оправят с широкомащабните спирания на електрозахранването, обявиха четирима ръководители на телекомуникационни компании. Това от своя страна усилва вероятността за спиране на мобилните телефони.

Страните от Европейския съюз, в това число Франция, Швеция и Германия, се пробват да подсигуряват, че връзките могат да продължат, даже в случай че спиранията на електрозахранването доведат до изтощение на аварийните акумулатори.

В Европа има близо половин милион телекомуникационни кули и множеството от тях са снабдени с аварийни акумулатори, които устоят към 30 минути, с цел да зареждат мобилните антени.

Франция

Във Франция проектът, показан от електроразпределителното сдружение Enedis, включва евентуални спирания на електрозахранването до два часа в най-лошия случай, настояват двама осведомени източници.

Общите спирания на електрозахранването ще обиден единствено някои елементи на страната на ротационен принцип. Основните услуги като лечебни заведения, полиция и държавно управление няма да бъдат наранени, споделиха източниците.

Френското държавно управление, телекомуникационните оператори и Enedis, поделение на следената от страната компания EDF, са провели диалози по въпроса през лятото, оповестиха френското държавно управление и източниците.

Френската федерация на телекомите (FFT), лобистка група, представляваща Orange, Bouygues Telecom и SFR на Altice, посочи, че Enedis не е в положение да освободи антените от спиране на електрозахранването.

Enedis отхвърли да разяснява наличието на диалозите, извършени с държавното управление по този въпрос.

В изказване за Ройтерс Enedis съобщи, че всички постоянни клиенти са третирани на равни начала при положение на изключителни спирания.

Тя съобщи, че е в положение да изолира сектори от мрежата, с цел да доставя предпочитани клиенти, като лечебни заведения, основни промишлени съоръжения и военни. А от локалните управляващи зависи дали ще прибавят инфраструктурата на телекомуникационните оператори към листата на предпочитаните клиенти.

Германия, Швеция и Италия

Телекомуникационните компании в Швеция и Германия също са изразили угриженост за евентуалния дефицит на електрическа енергия пред своите държавни управления, оповестиха няколко осведомени източника.

Италианското телекомуникационно лоби съобщи пред Ройтерс, че желае мобилната мрежа да бъде изключена от всяко спиране на електрозахранването или икономисване на сила и ще повдигне този въпрос пред новото държавно управление на Италия.

Прекъсванията на електрозахранването усилват вероятността от щета на електронните съставни елементи, в случай че са подложени на неочаквани спирания, съобщи в изявление ръководителят на лобито Масимо Сарми.

Производителите на телекомуникационно съоръжение Nokia и Ericsson работят с мобилните оператори, с цел да смекчат последствията от прекъсването на тока, оповестиха трима осведомени източници.

И двете компании отхвърлиха коментар.

Телекомуникационните оператори би трябвало да преразгледат мрежите си и да модернизират оборудването си, като се употребяват по-енергоефективни дизайни, обявиха четиримата ръководители на телекомуникационни компании.

За да пестят сила, телекомуникационните компании употребяват програмен продукт за усъвършенстване на трафика, вършат кулите " спящи ", когато не се употребяват, и изключват разнообразни честотни ленти, споделиха осведомените източници.

Телекомуникационните оператори също по този начин работят с националните държавни управления, с цел да ревизират дали са налице проекти за поддържане на сериозни услуги. /БГНЕС

Париж / Франция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР