Тази вечер в Барселона отново се проведе демонстрация на привърженици

...
Тази вечер в Барселона отново се проведе демонстрация на привърженици
Коментари Харесай

Демонстрации за независимост на Каталуния

Тази вечер в Барселона още веднъж се организира проява на последователи на отделянето на Каталуния от Испания. Демонстрантите желаеха освобождение на арестуваните сепаратистки водачи. Според тях те са политически пандизчии. Автономната област е пред значим избор - на следващия ден Народното събрание би трябвало да избере министър-председател.

След дълго мъртвило, стачкуващи в поддръжка на независимостта на Каталуния още веднъж извършиха улиците на Барселона. Моментът не е определен инцидентно. Утре каталунският парламент се събира, с цел да избере новия районен министър председател. Ситуацията е с неразбираем излаз, тъй като претендентът за поста Жорди Санчес е в пандиза и не може да излезе оттова по разпореждане на Върховния съд. Демонстрантите желаеха неговото освобождение.

Санчес беше препоръчан за министър председател от партиите, които поддържат отцепването на региона от Испания.Той е в очакване на развой по обвиняване за протест. За да бъде определен за министър председател, претендентът би трябвало да участва на съвещанието на Народното събрание. Затова Мадрид прикани шефа на районното заседание в Барселона Роже Торен да избере човек, който няма проблеми със закона.

Санчес беше посочен, откакто отстранения от служба каталунски водач Карлес Пучдемон отдръпна кандидатурата си. Пучдемон е в Белгия и в случай че се върне в родината си, ще бъде задържан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР