Тази вечер в 21:34 ч. българско време от космическия център

...
Тази вечер в 21:34 ч. българско време от космическия център
Коментари Харесай

Успех! Ракета Фолкън 9 изведе в орбита спътник за нуждите на Южна Корея

Тази вечер в 21:34 ч. българско време от галактическия център Кенеди във Флорида излетя ракетата “Фолкън 9 ” на СпейсЕкс. Около 8 минути след началото на полета първата степен на ракетата извърши наред кацане върху плаващата платформа, носеща името “Разбира се, че още те обичам ”. Половин час по-късно спътникът KoreaSat-5A се отдели от горната степен на ракетата-носител.

Това бе 16-тото изстрелване за частната компания СпейсЕкс за 2017-та година.

Числото е доста значително – това е удвояване на върха от 2016-та година, когато бяха изстреляни осем ракети. И още един любопитен факт. В рамките на последните две години СпейсЕкс извърши повече кацания на ракети, в сравнение с е имало изстрелвания в границите на стратегиите “Аполо ” и “Скайлаб ” в интервала сред 1968 и 1975 година. Кой ще каже, че няма напредък в космонавтиката?!

СпейсЕкс възнамерява още две-три изстрелвания през актуалната година и въпреки графикът сякаш да стартира да се изплъзва, към момента в полезрението на компанията е до края на декември да бъде изстреляна тежкотоварната ракета “Фолкън 9 Хеви ” за пръв път. Ако това се случи, Съединени американски щати ще разполага с най-мощната си ракета от пенсионирането на “Сатурн 5 ” насам!

Преди време завършвах изявленията на КОСМОС БГ със следното умозаключение: “какви вълнуващи времена предстоят ”. Вече този израз не просто се изтърка, не че стана факсимиле. Не, през днешния ден ние към този момент живеем във вълнуващите времена!

Запис от днешното политане: тук (Youtube връзка)

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР