Тази вечер ще бъде определен вторият финалист в турнира за

...
Тази вечер ще бъде определен вторият финалист в турнира за
Коментари Харесай

На Герена се готвят за празник, но Лудогорец не е казал последната си дума

Тази вечер ще бъде избран вторият финалист в шампионата за Купата на България. Отборите на Левски и Лудогорец още веднъж застават един против различен в реванша от 1/2-финалите в шампионата. " Сините " завоюваха с 3:2 в Разград и са сериозен любимец. Още повече, че те ще играят на собствен терен пред препълнените трибуни на " Георги Аспарухов ". " Орлите " обаче никога не трябва да бъдат отписвани и те ще създадат всичко допустимо да реализират поврат и да си уредят среща с ЦСКА - София на финала.

Както към този момент стана дума, еуфорията на " Герена " е голяма. Феновете са в възторг след мощното показване на тима напролет и ще препълнят стадиона. В началото на сезона задачата на Левски бе главно да оцелее финансово. Отборът обаче сподели голямо израстване под управлението на Мъри Стоилов, а апетитът идва с яденето. Така Купата на България се трансформира в огромната цел. Това е най-хубавият късмет на " сините " да се доберат и до място в евротурнирите и да вдигнат първи трофей от много време насам.

От друга страна за Лудогорец този шампионат не наподобява като чак толкоз огромен приоритет. " Зелените " реализираха главната си цел - спечелването на 11-ата поредна купа на България, което ще даде късмет на тима още веднъж да играе в квалификациите за Шампионската лига. Купата на България обаче може да бъде като сладостен десерт за разградчани. Те преобладават в българския футбол към този момент над 10 години, само че за Купата отборът не може да се похвали с изключително огромни триумфи, като съумя единствено 2 пъти да грабне трофея през 2012 и 2014 година. Това е спомагателен тласък пред тима да завоюва и този шампионат и да завоюва дубъл за трети път в историята си.

БФС обаче резервира правилото за голове на непознат терен в тази конкуренция. Това по-скоро е в ущърб на Лудогорец. За да продължат напред разградчани би трябвало да завоюват най-малко с два гола разлика довечера. Те могат да се класират и с триумф с гол повече от противника, само че единствено в случай, че двата отбора създадат нов театър и срещата приключи 3:4, 4:5 и така нататък За Левски вариантите за продължение към финала са много повече - победа, тъждество или даже минимална загуба с 0:1 или 1:2 би класирала " сините " напред.

Съперниците към този момент се срещнаха два пъти в шампионата, като и двете срещи бяха извоювани от Лудогорец. Всъщност в последното си посещение на " Георги Аспарухов " през есента разградчани се постановиха с 4:2, което би трябвало да бъде като обеца на ухото за " сините ". През пролетта " Орлите " победиха и в семейството си на " Хювефарма Арена " с 2:1.

Треньорът на домакините Станимир Стоилов не може да употребява в този мач санкции Илиян Стефанов. Добрата вест за наставника обаче е, че в състава се завръщат изтърпелият наказването си Хосе Кордоба, както и възобновеният от травма Георги Миланов.

Очаква се Мъри да изведе на терена Андреев на вратата и триото Ван дер Каап, Сундберг и Кордоба в защита. Михайлович и Цунами ще бъдат в ролята на халф-бекове, а Миланов, Кръстев и Краев ще си партнират в средата на терена. В офанзива пък ще се разчита на Уелтън и Бари.

Треньорът на гостите Анте Шимунджа не може да употребява довечера само контузения Пинас. Той се чака да заложи на Слуга под рамката и карето Карничник, Пластун, Вердон и Недялков в защита. Сантана и Гонсалвеш ще бъдат опорните полузащитници, а Каули ще работи в ролята на плеймейкър. Текпетей и Десподов ще оперират по двете крила, а офанзивата ще води Сотириу.

Купа на България, 1/2-финал, реванш:

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ (в първия мач 3:2)

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Андреев, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Михайлович, Цунами, Кръстев, Миланов, Краев, Уелтън, Бари

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Карничник, Пластун, Вердон, Недялков, Сантана, Гонсалвеш, Каули, Текпетей, Десподов, Сотириу

Стадион: " Георги Аспарухов ", София

Съдия: Драгомир Драганов

Начало: 19:00 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР