Тази вечер от 22,30 часа посреща в отложен мач от

...
Тази вечер от 22,30 часа посреща в отложен мач от
Коментари Харесай

Барса направи услуга на Реал, но не и на себе си, в дербито със Севиля

Тази вечер от 22,30 часа посреща в отсрочен мач от 4-ия кръг на . Двубоят опълчва преследваъчт на водача Реал Мадрид в лицето на домакините и осмият в Испания в лицето на гостите. Можете да следите .
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Барселона стигна до най-хубавата си опция след почивката чак в 62-ата минута, когато Абде хубаво се освободи от Жул Кунде, освободи си пространство и стреля към вратата, само че много неопределено. Две минути по-късно централният бранител на Севиля си изпусна непростимо нервите. След като беше блъснат с рамо от Жорди Алба край страничната линия, Кунде реагира, като запрати с ръце топката към лицето му. Това му донесе пряк червен картон и андалусийци останаха с човек по-малко над 25 минути преди края на постоянното време.
След този миг напрежението на терена набъбна и грубостите зачестиха. По това време и двамата треньори направиха своите първи смени в мача. Барселона стигна до чудесна обстановка в 81`, когато точно центриране на Абде бе засечено от Гави, който завоюва борбата във въздуха с двама бранители и стреля, само че настрана от гредата на Севиля.
Нова добра опция си сътвориха каталунците в 84` - Дембеле нахлу отдясно и насочи фалцов удар, само че малко не му доближи и той нацели страничния дирек на Боно. В края на добавеното време резервата Люк Де Йонг прати топката в ръцете на стража на противника след удар от близко с глава.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
22-годишният Феран Жутгла, който е титуляр за втори следващ мач за Барса, направи положително включване в 8-ата минута на дуела, засичайки с глава от свободен удар, само че над напречната греда. В 14` Алба центрира гладко в наказателното поле, само че ударът на Френки Де Йонг с глава не откри задачата. Към 17-ата минута Севиля към момента няма действителна голова обстановка в мача. Така се стигна до 22-ата минута, когато след една бърза контраофанзива Рафа Мир прати топката в мрежата на Тер Щеген, само че попадение не беше зачетено поради засада.
В 30-ата минута след необяснима неточност на Окампос Барселона стигна до своя втори прецизен удар в дуела. усман Дембеле стреля рисково, Боно отрази, а по-късно защитник в бяло подсигури. Две минути по-късно Севиля още веднъж подсети за себе си, този път с изцяло постоянен гол. Той пристигна от статично състояние, с удар от заучено състояние на Папу Гомес, който изненада освен Тер Щеген, само че и цялата защита на каталунците.
В последните минути на първата част Барселона имаше опция да изравни от свободен удар, само че осъществяването на Жорди Алба беше прекомерно мощно и топката напусна терена. В 45` каталунците най-накрая се възползваха от свое статично състояние, следващото в мача. В обстановката Роналд Араухо засече с глава точно центриране от корнер, откакто се извиси над всички в наказателното поле и прати топката под плонжа на Боно - 1:1.
Стартовите сформира:
Севиля : Боно, Кунде, Фернандо, Карлос, Рекик, Дилейни, Жордан, Ракитич, Окампос, Гомес, Мир
Барселона: Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Алба, Де Йонг, Гарсия, Жутгла, Гави, Абде


ПРЕДИ МАЧА
През този сезон отборът на Хулен Лопетеги отпадна от Шампионска лига, макар че не в една група със Залцбург и Лил. В Купата на Краля Севиля завоюва против скромния Кордоба с гол в добавеното време, а в идната фаза едвам не отпаднаха от още по-скромния белеарски Андрач. В постоянното време двата отбора приключиха 1:1 и по-класният отбор продължи напред с помощта на късмет при дузпите.
Андалусийци се показват най-стабилно точно в Ла Лига, а техният противник е еднообразно неустойчив във всички шампионати. Севиля изостава единствено на 6 точки от водача Реал Мадрид, който обаче е и с мач повече. Барселона е на 10 точки зад андалусийци и на 16 зад огромния си противник. Каталунците също отпаднаха от Шампионска лига и ще играят през пролетта в Лига Европа.
И двата отбора имат куп контузени футболисти. Севиля не може да разчита на Навас, Торес, Сусо и Ламела и има половин тим играчи под въпрос. Шави Ернандес е без Дест, Роберто, Педри, Демир, Фати, Брейтуейт и Депай.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР