Тази вечер от 21:00 часа на открита сцена Охлюва бургазлии

...
Тази вечер от 21:00 часа на открита сцена Охлюва бургазлии
Коментари Харесай

Филм за спасяването на реките показват в Бургас

Тази вечер от 21:00 часа на открита сцена " Охлюва " бургазлии могат да видят кино лентата " Синьо сърце ". Прожекцията е с вход свободен и е част от международната акция " Да спасим синьото сърце на Европа ".
Организатори са Фондация " Виа Понтика " и Община Бургас. Инициативата е на Американския бранд " Патагония " за запазване на последните свободно-течащи реки в Европа.
Разпространението на кино лентата " Синьо сърце " започва на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и множеството огромни градове по целия свят.
Филмът документира борбата за запазване на албанската река Vjosa - най-голямата дива река в Европа, напъните да бъде избавен застрашения балкански рис в Македония, както и битката на дамите от Крушчица, Босна и Херцеговина, които стачкуват денонощно, с цел да спасят единствения източник на питейна вода за локалното население.
Елате да гледате прожекцията на кино лентата " Синьо сърце " и научете истината за това, което се случва към нас. Освен всичко друго ще бъдат показани любопитни обстоятелства за дивите реки на Балканите и за това по какъв начин би трябвало да обединим старания, с цел да запазим синьото си благосъстояние. Нека покажем, че умеем да разбираме, поддържаме и развиваме устойчиви дела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР