Тази вечер Милан посреща Интер в първи полуфинален сблъсък от

...
Тази вечер Милан посреща Интер в първи полуфинален сблъсък от
Коментари Харесай

20 години по-късно Милан и Интер се изправят един срещу в полуфинален мач от Шампионската лига

 Efbet2023 Horizontal
Тази вечер Милан посреща Интер в първи полуфинален конфликт от Шампионската лига сред двата отбора. Двубоят на " Сан Сиро " стартира в 22:00 часа българско време. Срещата идва тъкмо 20 години откогато двата милански гранда  се срещнаха в тази фаза на шампионата. През 2003 година " росонерите " стигнаха до край след две равенства (0:0 и 1:1) и с помощта на алегоричен гол на непознат терен.

Въпреки многочислените си дуели в Серия А и Купата на Италия двата тима не са играли един против различен в най-престижния европейски шампионат от 2005 година Тогава в четвъртфиналите Милан в профил Интер, като вторият мач беше преустановен поради хвърлена факла от почитателите на " нерадзурите ", която уцели вратаря Дида. Впоследствие " дяволите " играха в един от най-паметните финали в историята на Шампионска лига, изгубен трагично от Ливърпул след дузпи, като преди този момент водеха с 3:0 на полувреме.

Двата отбора са без загуба в дълга поредност от дуели, като„ нерадзурите “ са в серия от 5 следващи победи във всички шампионати, измежду които такива над Ювентус, Лацио и Рома и то при единствено един инкасиран гол в този интервал. „ Росонерите “ пък не са губили в последните си 9 срещи във всички съревнования. В четвъртфиналите Милан отстрани Наполи, като на „ Сан Сиро “ завоюва с 1:0, а не бе надалеч и от успеха в Неапол, само че тогава " партенопеите " изравниха в добавеното време. Интер пък се оправи със съпротивата на високолетящия португалски гранд Бенфика. „ Нерадзурите “ демонстрираха опит и класа като още в Португалия надвиха с 2:0, а след това в Милано „ орлите “ двата отбора заформиха зрелищно 3:3.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР