Тази вечер футболните фенове могат да се насладят на един

...
Тази вечер футболните фенове могат да се насладят на един
Коментари Харесай

В Серия А страстите се разгарят с Интер срещу Милан

Тази вечер футболните почитатели могат да се насладят на един от класическите мачове освен в Италия, а в цяла Европа - дуелът сред Интер. 224-ото издание на Дерби каузи Мадонина ще бъде бижуто в съботната стратегия на Серия А, където четвъртият кръг към този момент стартира. Началният час на мача е в 21,45 часа българско време.

След три изиграни мача „ росонерите” се намират в по-незавидната обстановка – на 7 място с актив от 6 точки. Това ги оставя на 3 пункта зад градския противник, който оглавява таблицата и е единственият с цялостен актив от точки.

Вече минаха 6 години, откогато за последно Милан съумя да финишира в топ 4 на калчото. Търсенето на път назад към славните дни се оказва извънредно мъчно за „ росонерите”, които тази година взеха решение да работят друго и взеха решение да градят тим първо от треньора, наемайки Марко Джампаоло. В последните 4 сезона отборът приключи надлежно на 7-о, 6-о, 6-о и 5-о място, а задача на наставника е да остави в предишното сходни нежелани представяния. На този стадий наподобява, че новите ми хрумвания ще имат потребност от повече време, с цел да узреят измежду футболистите, което беше засвидетелствано с провалянето 0:1 от Удинезе на старта. Дотук отборът на Джампаоло е отбелязал единствено 2 гола в Серия А, а това няма по какъв начин да не буди терзание.

От друга страна Антонио Конте започва стремително отпред на Интер след назначението си през август. Три победи в три мача и голова разлика 7:1 звучат стряскащо, а всички анализатори в Италия побързаха да посочат „ нерадзурите” като главния съперник за хегемона Ювентус. Разбира се, в последните години разтърсванията станаха всекидневие за миланските колоси и през седмицата Интер едвам се избави от домакинска загуба против Славия Прага в Шампионската лига. Тя извади на напред във времето и някои търкания в съблекалнята, където е имало спор сред Марсело Брозович и новото попълнение Ромелу Лукаку. И ето по какъв начин Интер също не влиза в огромния мач при идеални условия.

За символичните посетители в синьо и черно мача пропуща опитният Антонио Кандрева, който се контузи в мача против чехите. Почти несъмнено Валентино Лазаро ще го размени отдясно, до момента в който Ромелу Лукаку и Стефано Сенси наподобяват непоклатими титуляри поради страхотната форма която показват. В същото време друга нова облага в лицето на Алексис Санчес към момента чака дебют като титуляр. Дотук чилиецът има единствено 10 минути футбол при сложния триумф над някогашния си отбор Удинезе (1:0) в предходния кръг.

Милан няма да може да разчита на десния краен бранител Давиде Калабрия в идващите си три мача, откакто той получи пряк червен картон в 4-ата минута от продължението на мача против Верона. Андреа Конти наподобява ще бъде неговият заместител. Матия Калдара е дълготрайно контузен и се чака да направи завръщане чак през ноември, откакто скъса кръстни връзки в коляното.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР