Тази вечер френският президент Еманюел Макрон ще направи телевизионно изявление.

...
Тази вечер френският президент Еманюел Макрон ще направи телевизионно изявление.
Коментари Харесай

Макрон представя мерки в отговор на исканията на жълтите жилетки

Тази вечер френският президент Еманюел Макрон ще направи телевизионно изказване. Очаква се Макрон да оповести пакет от ограничения в отговор на настояванията на " жълтите жилетки ". В сряда той ще даде и конференция в Елисейския замък.

След 22 седмици митинги на " жълтите жилетки " и огромен народен спор, довечера френският президент се чака да отговори на всички претенции. В 20:00 часа локално време от телевизионния екран Еманюел Макрон ще разгласи пакет от политически, стопански и обществени ограничения.

Детайли по тях той ще даде на конференция в сряда, което съгласно анализатори се случва за първи път в границите на петгодишния му мандат. През януари президентът сложи началото на народен спор, чиято цел бе да бъдат чути настояванията на жителите. Милион и половина французи са взели участие в общо 10 хиляди събрания.

Близо 500 хиляди души са създали онлайн оферти за промени в политиката на особено основан уеб страница. Според социолозите обаче, множеството французи не чакат решение на рецесията, а " жълтите жилетки " възнамеряват следващия си митинг в събота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР