Тази вечер е премиерният епизод на любимото състезание за професионални

...
Тази вечер е премиерният епизод на любимото състезание за професионални
Коментари Харесай

Най-популярното състезание между шеф готвачи вече и у нас

Тази вечер е премиерният епизод на обичаното съревнование за професионални готвачи - „ Железният готвач- Рицарски шампионат " по кулинарния канал Food Network.

Iron Chef / " Железният готвач " /е японски телевизоннен формат- кулинарно съревнование. Стартира в телевизия Фуджи, а премиерата му е била в далечната 1993 година.Излъчват се 309 епизода за 6 години. Поради огромния интерес предаването е преведено на британски и се излъчва с голям триумф в Съединени американски щати и Канада.

В Съединени американски щати сериите се излъчват по телевизионните канали Food Network, Fine Living и Cooking Channel, собстеност на Scipps Nework,и които се популяризират на петте континента.

Така последователно кулинарното шоу превзема света.

Следва „ Железният готвач - Америка " - съревнование сред двама готвачи, които за 60 минути би трябвало да подготвят най-малко 5 ястия с избран тип артикули. Обикновено това са или доста редки съставки, или доста скъпи.

Малко занимателна статистика за шоуто в Япония - в излъчените над 300 епизода са употребявани близо 1500 трюфела, 4,6 кг черен хайвер, 84 части на перка от акула. Продуктите, с които са готвели готвачите, коствали над 7 милиона и 100 хиляди $.

„ Железният готвач- Рицарски шампионат " е най-новата поредност на Food Network .

Водещ е Алтън Браун,който дефинира седмичните провокации.

В журито ще видите също звезди в кулинарното изкуство като Джефри Закариан, Марк Форджион и Джада Де Лаурентис.

А състезателите би трябвало да сътворят удивителни ястия, с цел да си опитат шанса в Рицарския шампионат.Накрая единствено един ще завоюва купата Iron Chef .

У нас предаването ще се излъчва по телевизионния канал Food Network от 17 януари всяка сряда от 22 часа.

Кои са тайните съставки в кухнята на стоманените готвачи? Ще се изненадате какъв брой са елементарни, а началник готвачите вършат с тях чудеса!

Шеф Деди: копър

Обожавам копъра. Смятам, че е многофункционаен. Можеш да го използваш за доста ястия и то по разнообразни способи. Може да е сладостен или лют, с богати усети. Лук и копър можеш да сложиш на всяко ядене.

Шеф Сойер: артишок или карантия

Обичам тези два продукта. Едва ли има човек в Съединени американски щати, който да готви по-добре от мен карантията. Артишокът е като терапия за мен.

Шеф Арингтон: телешки стек Rib eye

Можеш да правиш толкоз доста неща с това месо- от бульона, през соса до сочните пържоли.

Шеф Грюнберг: яйцата

Яйцата могат да са извънредно капризни, само че и толкоз плодородни за приготвянето на извънредно доста ястия и десерти.

Шеф Накаджима: суха риба

Морската храна е моята пристрастеност.

Шеф Изард: козе месо

Изненадващо, нали? Готви се мъчно, само че резултатът си коства!

Шеф Джулота: листа от лайм

Аз поставям листа от лайм на всяко ядене, което пригтвям в моя ресторант.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР