Тази тема не е разисквана на Министерския съвет, нито е

...
Тази тема не е разисквана на Министерския съвет, нито е
Коментари Харесай

Петков: Думите на Стефан Янев за НАТО не са позиция на правителството

" Тази тематика не е разисквана на Министерския съвет, нито е разисквана с някого от нашите сътрудници. Съобщенията по тази тематика са били персонално мнение на министъра, само че по никакъв метод това не е официална позиция на нашето държавно управление ".

Това сподели министър председателят Кирил Петков след днешното държавно съвещание, разяснявайки думите на министъра на защитата Стефан Янев, съгласно който не е належащо разполагане на спомагателни войски на НАТО на наша територия.

" Аз ясно заявих, че ние сме и ще бъдем деен член на Европейски Съюз и НАТО, а този вид решения ще бъдат координирани с тази ни роля. Едновременно с това желая да подчертая, че в действителност имаме вяра, че най-хубавият метод за продължение на политиката на Европейски Съюз и НАТО в региона на източната ни граница е оптимално потребление на изкусен път и мирни средства ", уточни Кирил Петков.

" Надявам се да има експертни разбори, да забележим плюсовете и минусите, да приказваме с нашите сътрудници. Колкото по-малко фокусът е върху военния капацитет и колкото повече върху дипломатическия капацитет, това е по-добре за България ", добави още министър председателят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР