Тази сутрин (в понеделник) всички български граждани, които бяха заявили

...
Тази сутрин (в понеделник) всички български граждани, които бяха заявили
Коментари Харесай

Всички българи, които са поискали да избягат от Киев, са били евакуирани

„ Тази заран (в понеделник) всички български жители, които бяха декларирали предпочитание за евакуация от Киев и покрайнините бяха известени за опцията за екстрена евакуация “, съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Министерство на външните работи.

До момента четири рейса и всички коли на задачата ни в Киев се придвижват към границата. В транспортните средства има към 200 души – български, украински, американски жители, жители на Република Северна Македония и един от Грузия, като включително влиза и цялата ни дипломатическа задача.

Външният министър заяви още, че целият дипломатически състав на Генералното консулство в Одеса също е изтеглен и пътува за България. От Одеса през днешния ден потеглиха два рейса и леки коли, в които има към 130 души. „ След като преминат границите на Украйна, до България те ще бъдат съпроводени от полицейски конвой “, акцентира министър Генчовска. Тя добави, че постоянната автобусна линия Одеса – Варна продължава да работи.

На брифинга в Министерство на външните работи стана ясно още, че в Москва има 58 души, които са изявили предпочитание за евакуация. Посолството е в контакт с тях и се провежда сухопътен превоз, сподели министър Генчовска.

В умозаключение външният министър заяви, че на кораба Рожен, плаващ под малтийски байрак, от 17-членния български екипаж, единствено 2-ма души са поискали евакуация и сега се работи по този въпрос.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР