Тази сутрин в 8,30 часа прокуратурата внесе в Районния съд

...
Тази сутрин в 8,30 часа прокуратурата внесе в Районния съд
Коментари Харесай

Касапинът на Дебора не е на себе си! Внесоха му 3 обвинения, грозят го години в зандана

Тази заран в 8,30 часа прокуратурата внесе в Районния съд на Стара Загора обвинителния акт против Георги Георгиев, упрекнат по случая „ Дебора “. Това оповестиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.
Георги Георгиев е упрекнат за осъществени закононарушения, свързани с принуждение, насила, причиняване на голям брой телесни увреждания и закани за ликвидиране по отношение на потърпевшото 18-годишно момиче, прецизираха от обвиняването. От там допълват, че по време на следствието са обявили всички по-важни стъпки към събирането на доказателства.
„ Усилията на наблюдаващите прокурори дадоха резултат. Стигна се до заключителния стадий и предаване на лицето на съд. Проведе се едно всестранно, обективно и цялостно следствие по случая. Нищо не е подценено. В 5-месечен период се събраха голям брой доказателства, направени бяха тежки и сложни експертизи. Наблюдаващи прокурори и проверяващи органи всекидневно и настойчиво работиха по случая, тъй че да се стигне до днешния ден. Предстои спортно произвеждане, при което обвинителите и отбраната ще показват доказателства ние като обвинители ще представим доказателства. Заключителния акт ще бъде на съда “, прецизираха от прокуратурата.
От прокуратурата разясниха, че Георгиев е с три обвинявания.
„ Първото е, че на 26 юни 2023 година с особена свирепост – посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с макетен нож на 18 прорезни рани е предизвикал на потърпевшата междинна телесна щета, която е довела до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота и обезобразяване на тялото. За това закононарушение законът планува затвор от 2 до 10 години. Второто обвиняване е за това, че още веднъж на 26 юни е принудил Дебора да претърпи нещо срещу волята й – подстигал е косата й с електрическа машинка. И третото обвиняване е за това, че в интервала април-юни е отправил 6 закани за ликвидиране. За това закононарушение законът планува наказване до 6 години отнемане от независимост. Към сегашния миг Георги Георгиев е арестуван под стража. Предстои да се насрочи съвещание “, допълват от обвиняването.
В момента Георгиев е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, наложена му по обвиняване, че е заплашил момичето с ликвидиране.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР