Тази сутрин в 08:15 ч. от космодрума Байконур в Казахстан

...
Тази сутрин в 08:15 ч. от космодрума Байконур в Казахстан
Коментари Харесай

УСПЕХ: Космическият кораб Прогресс МС-22 излетя към МКС!

Тази заран в 08:15 ч. от космодрума Байконур в Казахстан излетя ракета “Союз-2.1а ” с съветски товарен транспортен съд “Прогресс МС-22 ”. Корабът пътува по класическа, мудна двудневна скица до МКС и този закостенял метод е оневинен – той би трябвало да достави хранителни запаси и да показва успеваемостта на автоматизираното съединяване, с цел да може Русия по-късно през този месец да изстреля кораба “Союз МС-23 ” в безпилотен режим и по този начин да върне заклещения на МКС тричленен екипаж на кораба “Союз МС-22 ” (Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин, Франко Рубиов). Напомням на читателите, че през декември на “Союз МС-22 ” бе установена пробойна, за която се допуска, че е породена от микрометеорит.

На борда на “Прогрес МС-22 ” пътува към 2.5 тона потребен товар- 709 кг гориво, 420 кг вода, 40 кг сбит азот, 1 300 кг храна, облекла и други значими хранителни запаси за космонавтите и астронавтите на МКС.

Скачването на галактическия транспортен съд с модула “Звезда ” е планувано за 11-ти февруари в 10:47 ч. българско време.

Видеозапис от изстрелването:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР