Тази сутрин руската армия е изстреляла няколко ракети по околностите

...
Тази сутрин руската армия е изстреляла няколко ракети по околностите
Коментари Харесай

Ракети по Харков, обстрел по Николаев, боеве в Херсонска област


Тази заран съветската войска е изстреляла няколко ракети по покрайнините на Харков . Обстрелът е станал към 4 часа сутринта, ударен е цех в индустриалния регион на града. Една ракета е развалила сериозна инфраструктура в регион Немишлянски, друга, в Новобаварския регион, се е забила в земята покрай постройката на съда.

В Харковска област съветската войска обстрелва регионите Изюм, Харков, Богодухов и Чугуев. Попадения има върху открити площи, къщи и икономически постройки. По предварителни данни няма жертви.

Обстрел с артилерия се води и по промишления регион на Николаев, оповестява " Укринформ ".

В Херсонска област боевете продължиха през целия ден.

Сутринта в Николаев още веднъж се чуха детонации. Председателят на регионалната военна администрация Виталий Ким заяви за Telegram, че сутринта врагът е обстрелвал промишлени предприятия в покрайнините на града.

През нощта в Днепропетровска област съветските войски обстрелват регионите Никопол и Кривой Рог. В Марганец има починали и ранени при обстрел на жилища, частни къщи и икономически постройки. Електропреносната мрежа е изведена от строя, а няколко хиляди поданици остават без ток.

Районът Кривой Рог също е под обстрел.

В Донецка област руснаците обстрелваха Бахмут, Авдеевка, Зализне, Соледар, село Първомайско, градовете Пивденний и Ню Йорк. С " Ураган " е ударен Славянск.

В Луганска област руснаците организират три набези, като при всяко от тях нападат по едно и също време от няколко направления. Започнали са нахлуване край Верхнекаменское, само че са били отблъснати. Селищата, към които се намира фронтовата линия, са обстрелвани от с всички типове оръжия.
 Битката за юга на Украйна
Битката за юга на Украйна

Активните боеве в тази посока могат да стартират през идващите няколко дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР