“Тази сутрин първият медицински хеликоптер трябва да излети от производителя

...
“Тази сутрин първият медицински хеликоптер трябва да излети от производителя
Коментари Харесай

Николай Денков: Първият медицински хеликоптер тръгва към България

“Тази заран първият медицински хеликоптер би трябвало да излети от производителя в Италия към България. Това е нов стадий в незабавната помощ и здравната грижа за българите. Това са избавени животи. ” Това разгласи при започване на днешното съвещание на Министерският съвет министър председателят акад. Николай Денков.

“Медицинският хеликоптер ще оказва помощ на хора, потърпевши при произшествия. Ще транспортира хора от едно лечебно заведение в друго. Ще спомага с донорски обстановки, ще доставя незабавно съоръжение, кръв, органи, медикаменти когато и където е належащо ”, подсети министър председателят.

“До края на 2026 година България ще има 6 хеликоптера. И за евроскептиците дано да напомня – закупени са с евросредства по оперативните стратегии и Плана за възобновяване и развиване ”, акцентира той.

“Въздушните коли за спешна помощ са основни за незабавната помощ във всяко кътче на страната. Определихме техните бази по този начин, че всяка част на България да бъде покрита най-малко от два хеликоптера. Така подсигуряваме здравна помощ в така наречен златен час като въздушните коли за спешна помощ ще оказват помощ да понижим броя на починалите при злополуки и ще дадат късмет на пациенти в животозастрашаващо незабавно положение. Разходите за тази помощ се поемат от страната ”, сподели още Денков

“Не бива да пропущаме същинските герои – летците, които ще ръководят хеликоптерите, и медицинските екипи, които ще избавят пациентите. Нека да напомня, че първо се наложи да спасяваме въздушното избавяне. Спряхме ликвидацията на сдружението, което бе основано от постоянното държавно управление на Кирил Петков, само че беше закрито от служебните държавни управления. Специално желая да отбележа напъните на екипите на министър Гвоздейков и министър Хинков за това, че съумяха в точния момент да реализират тези резултати по този начин, че в България в най-близко време медицинските хеликоптери да стартират работа и да избавят хората “, добави министър председателят.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР