Тази сутрин Екип на Столичната община провери какво се случва

...
Тази сутрин Екип на Столичната община провери какво се случва
Коментари Харесай

Започна събарянето на незаконните постройки, свързани с Румен Гайтански

Тази заран Екип на Столичната община ревизира какво се случва с демонтажа на противозаконните постройки и хотел на територията на ловно стопанство Искър. Още през вчерашния ден стана ясно обаче, че се попречва работата на общината за премахването им.

Това е първият опит за унищожаване на противозаконен градеж от страна на Столична община. В петък се издаде заповед за събарянето на противозаконните постройки, в това число и ловджийски хотел.

Изчислено е, че за разрушението им са нужни 2 400 млн. лева Те ще бъдат взети от общината, само че откакто всичко завърши ще бъдат предявени към компанията на Гайтански.

" Абсолютно никакви документи, никакви строителни бумаги нямат за тези здания. И опитът, който се направи да се потвърди, че тези здания са издигнати преди 2001 година, с цел да получат съотвения режим на толерантност бе прегледан в правосъдния надзор. Съдиите възприеха доказателствата, които нашите специалисти показаха. Геодезии снимаха, ортофотоизображения, сателитни изображения, с които доказахме, че цялото нелегално строителство на ловно стопанство е извърено след 2019-та година. Ловното стопанство е захранвано с електрозахранване - виждате в тази първокласна постройка зад нас е планувано и басейн има отоплителна апаратура, ОВК апаратура ", сподели основният проектант на София Здравко Здравков.


От Столична община ще сезират прокуратурата за нанесените вреди върху багерите, макар съпротивата постройките ще бъдат отстранени.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР