Тази сутрин депутатите се върнаха на работа в парламента. Това

...
Тази сутрин депутатите се върнаха на работа в парламента. Това
Коментари Харесай

Обратно на работа: Депутатите се върнаха в пленарната зала

Тази заран депутатите се върнаха на работа в Народното събрание. Това се случи откакто съвсем всички бяха тествани за коронавириус . До всеобщото тестване се стигна, откакто доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи беше приет в болница с позитивна проба за COVID-19.

Досега трима са с позитивни проби – доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи, ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ – Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова.
Борисов: ГЕРБ ще предложи заледяване на депутатските заплати на равнище от 2019 година Това решение е популистко в положителния смисъл на думата, съобщи министър председателят
Парламентарната група на ГЕРБ ще предложи замразяването на депутатските заплати на равнището им от декември 2019 година, заяви по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

Скандалът с депутатските заплати породи нощес, откакто в ефира на bTV ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че би било популизъм те да се замразяват.

След предлагането на Борисов, Цвета Караянчева размишления и се извини, като пусна пост във Facebook.

Опозицията поддържа концепцията за заледяване на заплатите. Решението за замразяването би трябвало да бъде гласувано през днешния ден от пленарната зала.

Междувременно стана ясно, че бюджетна комисия в Народното събрание е приела актуализацията на бюджета с 13 гласа " за ", 6 " срещу " и 1 " въздържал се " на първо четене.

Предстои актуализацията да бъде прегледана от пленарна зала след 14 ч.

Законопроектът планува увеличение на лимита за вдишване на нов държавен дълг от 2, 2 милиарда лева на 10 милиарда лева В Закона би трябвало да бъде отразена и мярката 60/40, с която се цели опазване на работните места в страната.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 477 20 12 30 Света 1021037 5972 53458 214803 Заразени* Нови Починали България 477 20 12 Света 1021037 5972 53458
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР