Тази сряда, 23 ноември от 11.00 часа, в Центъра за

...
Тази сряда, 23 ноември от 11.00 часа, в Центъра за
Коментари Харесай

Демонстрации на иновативни и цифрови технологии в музеи, библиотеки и галерии ще бъдат представени в Бургас

Тази сряда, 23 ноември от 11.00 часа, в Центъра за модерно изкуство и библиотека ще се организира презентация на тематика: „ Документиране и цифровизация на културно завещание. Демонстрация на новаторски и цифрови технологии за възстановяване на потребителския опит в музеи, библиотеки и галерии ”.

Гост на събитието е Емил Михов – историк с дълготраен опит в областта на културни институции и музеи.

Емил Михов е главен фотограф на археологическите разкопки на Българска академия на науките, като документи, реклама и филмиране. Той е създател на продуцентска къща „ Box vision “, чиято съществена цел е направа на мултимедийни и кино артикули в областта на културния туризъм и реклама. Автор е на холограмна кино апаратура „ Боженци “, кино виртуална разходка „ Дечкова къща “, виртуална разходка 360 замъци – музей Кърджали и доста други. Работи главно с музей и културни институции за въвеждане на съвременни, нови технологии за повишение на интереса към тях.

Събитието цели да показа на културните институции по какъв начин посредством нови технологии да провокират интерес у публиката по динамичен и занимателен метод. На него щее бъдат демонстрирани новаторски технологии и прототипи, както и потреблението на цифрови технологии за възстановяване на потребителския опит в музеи, библиотеки и галерии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР