Тази сложна ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо

...
Тази сложна ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Тази сложна ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо противопоставяне

Тази комплицирана обстановка е вследствие на двугодишно остро политическо опълчване, вследствие на това, че има политически сили, чиято единствена цел е да са срещу другия.

Това разяснява в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Томислав Дончев.

Дончев е безапелационен, че ГЕРБ нямат никакви сделки с Българска социалистическа партия по отношение на избора за ръководител на Народното събрание, а Корнелия Нинова е заела виновна позиция.

" Имаше часове председателски съвет, на които участваха и представители на Политическа партия и в случай че е имало някакви сделки, са ставали в тяхно наличие ".

По отношение съставянето на кабинет Дончев сподели, че обстановката е " плуване в непознати води ", както и че няма нито един логаритъм от политическата история на България в последните 30 години, който може да бъде прибавен.

" Опитвам се аз и моите сътрудници да сме по-обрани, тъй като стана по този начин, че партиите станаха заложници на това да радикализират личните си поддръжници ", сподели той.

Ако е допустимо образуването на някакво парламентарно болшинство, то не би трябвало да е механично. Ако събереш политически сили, които нямат нищо общо като правила, цели и идеология, няма да се получи нищо, счита Дончев. По думите му държавно управление на малцинството също е вид, само че за него би трябвало да има партии, които да се съгласят по избрани цели.

Дончев изясни, че ГЕРБ са призовали за контактна група с президента и служебния кабинет, с цел да се разиска какво се случва с бюджета за 2023 година

" Сложният въпрос е по какъв начин вършим бюджет, без да има болшинство, без да има непрекъснато работещ парламент, без държавно управление с някакви ясни политики. Самото министерство на финансите излезе с явен анонс, че е създало няколко разновидността на бюджет. Искам да видя във всеки от тези разновидности какви са индикаторите във връзка с издръжката на държавния уред и най-много във връзка с хората "., сподели той.

По думите му най-безопасният вид е удължение на тазгодишния бюджет най-малко до март следващата година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР