Тази система, управлявана от изкуствен интелект, използва авангардни технологии и

...
Тази система, управлявана от изкуствен интелект, използва авангардни технологии и
Коментари Харесай

Китай представи първата в света 20 етажна вертикална ферма, управлявана от изкуствен интелект

Тази система, ръководена от изкуствен интелект, употребява авангардни технологии и логаритми, с цел да следи, проучва и контролира основните променливи на околната среда в оборудването за отвесно развъждане на растения.

Китай показа първия си цех за роботизирани отвесни съоръжения, създаден в страната и построени в Ченду, провинция Съчуан. Разработена от Института за градско земеделие към Китайската академия за селскостопански науки, 20-етажната отвесна плантация е първата по рода си.

Вертикалното земеделие постоянно се смята за обещаващ и новаторски метод за справяне с някои провокации в селското стопанство. Позволявайки развъждането на култури в подредени пластове, то употребява оптимално дейно отвесното пространство.

Това е изключително потребно в градските региони, където земята е лимитирана. То предлага капацитет за произвеждане на доста повече храна на квадратен метър спрямо обичайното хоризонтално земеделие.

Но спрямо хоризонталното земеделие съществува казусът с приемането на задоволително количество слънчева светлина и вода за растенията при отвесното развъждане на култури. Екипът, създал този 20-етажен пример на изкуството, е намерил решение.

Подкрепа за градското зеленчукопроизводство

Подкрепа за градското зеленчукопроизводство
Екипът на Института за градско земеделие (IUA) към Китайската академия на селскостопанските науки (CAAS) е внедрил роботи, които могат да отглеждат и прибират годишна продукция от маруля единствено за 35 дни, настояват откривателите в отчет.

Това е допустимо с помощта на система за ръководство, основана на изкуствен интелект. Тази система за надзор употребява усъвършенствани технологии и логаритми за наблюдаване, разбор и контролиране на основните параметри на околната среда в границите на оборудването за отвесно развъждане.

Съоръжението употребява усъвършенствани формули за осветяване на растенията, с цел да усъвършенства успеваемостта на осветяването, преодолявайки провокациите, свързани с ниската успеваемост на осветлението и високата консумация на сила.

„ Можем да комбинираме разнообразни количества алена, синя, жълта, близка до ултравиолетовата и близка до инфрачервената разнообразна светлинна гама по време на другите стадии от виталния цикъл на растенията “, споделя Уанг Сен, откривател в IUA. „ Изградихме база данни от 1300 комбинации за 72 типа култури. “

Фермата показва извънредно висока успеваемост.
Системата за отвесно земеделие дава опция за целогодишно, непрестанно произвеждане на зелена храна в многоетажни структури, като взема решение проблеми като устойчиво локално доставяне с храна в градските региони и разширение на развъждането в комплицирани условия.

С опцията за произвеждане на повече от 10 реколти зелени зеленчуци годишно, системата покачва успеваемостта на потребление на земята и пести запаси, осигурявайки стабилно решение за бъдещото селско стопанство.

Изследователският екип, управителен от Уанг, не е разкрил основни разлики сред растенията, отгледани в лаборатория, и тези от обичайните ферми. Закритите ферми, с опция за по-бързо произвеждане на зеленчуци, се смятат за идеални за градски региони, пустеещи земи и пустини.

Те служат и като ускорител на размножаването, като понижават времето за развъждане на растения от пшеница, памук и соя с най-малко 50%. Изследователите разискват с компании като Foshan NationStar Optoelectronics комерсиализирането на новаторската си технология за отвесно земеделие.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР