Тази седмица здравни експерти от СЗО се събират в Естония,

...
Тази седмица здравни експерти от СЗО се събират в Естония,
Коментари Харесай

Къде в Европа медицинските сметки могат да ни разорят?

Тази седмица здравни специалисти от СЗО се събират в Естония, с цел да отбележат 15-годишнината от Талинската харта – документ, който дефинира критериите при разбора на връзката сред здравето и финансовото състояние на европейските жители.

По този мотив СЗО разгласява нови данни за системите на опазване на здравето в 40 европейски страни в положението им преди пандемията. Общите изводи демонстрират, че грижите за здравето са проблем за милиони европейци. Основната финансова компликация идва от обстоятелството, че пациентите би трябвало да платят авансово от джоба си даже такси, които се възстановяват.

Това води до отсрочване и даже отричане от лекуване, което значи, че здравното положение на огромен брой европейци остава неконстатирано, а болесттите им - нелекувани.

По % семейства, които са изправени пред пагубна финансова обстановка поради медицински разноски, България е втора, (19.23%), „ отстъпвайки ” единствено на Армения (20.34%). В същата пагубна група са Украйна (17.95%), Грузия (17.39%) и Литва (15.23%), Малко по-добре са Латвия, Румъния, Албания,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР