Тази седмица в Радиоприемница разказваме лични истории за хора, избрали

...
Тази седмица в Радиоприемница разказваме лични истории за хора, избрали
Коментари Харесай

Милена Димитрова: Селото дава романтика и уют, градът ни прави консуматори на удобства

Тази седмица в Радиоприемница описваме персонални истории за хора, избрали живота покрай природата.
Тишината, спокойствието, хармонията, уютът са понятия, които към момента могат да се обяснят с проявление, с съответно място, с самостоятелен (семеен) избор. Днешният образец ни дава Милена Димитрова  Снимка – специалист в областта на връзките с над 10-годишен опит.
Изборът „ живот на село “ не стана със скок, ненадейно, а беше развой – описа в ефира на Радио София Милена. – След 4 цялостни години мога да каже, че могат да се обособят два интервала – през лятото идват доста хора, махалата се напълва, само че през зимата оставаме единствено привикналите с провокациите, най-лудите глави. Селото е Белица, Ихтиманско, на 60-ина км от София. Има път и автобус, само че токът се случва да прекъсне в най-лютото време. Вековни буки, извори, успокоение царува наоколо…

Самата Милена е градско чадо, единствено е завиждала на децата, слушайки разказите им за ваканциите на село.

Сега със фамилията (мъж и две приемни деца, а по-късно – осиновени, плюс биологичното) живее в планинското с. Белица, с невероятни гледки към Средна гора.  Снимка Влюбили се в мястото и в един миг си задали въпроса Защо ли се мъчат в София?...

Милена обича културния живот, самата тя провежда събития в тази област и в случай че нещо ѝ липсва на село – това е средата с приятелите от тази сфера.

В града си потребител на улеснения, на услуги, само че там изгубваш възприятието си за отговорност към личната си орис.

Разбрах, че животът на село си има цена. И че човек е основан да живее в общественост. А другояче хората на село са по-прями, поддържат връзка.

Връзката с природата е многозначна, а персонално за мен тя също е витално нужна.

Чуйте повече по тематиката от диалога на Катя Василева с Милена Димитрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР