„Тази седмица ще се срещнем директора на Областната дирекция на

...
„Тази седмица ще се срещнем директора на Областната дирекция на
Коментари Харесай

Кметът на Плевен иска среща с шефа на полицията заради скандал, тръгнал от неправилно паркиране

„ Тази седмица ще се срещнем шефа на Областната дирекция на вътрешните работи Красимир Начев. Конкретният мотив са заканите, отправени от настоящ чиновник на полицията към общински инспектори, които по-късно са били изпълнени “, сподели през днешния ден кметът на Плевен Георг Спартански.
До спор се стигнало, откакто общински чиновници сложили скоба на персоналния автомобил на служителя на реда поради погрешно паркиране. Колата трябвало да бъде откарана с репатриращ автомобил до наказателния паркинг. Служителят на реда се опитал да се отърве от санкцията. Като не съумял, се заканил на общинските инспектори с думите: „ Сега ще видите какво ще ви се случи – на следващия ден съм дежурен! “ . На другия ден патрулът, който съпровожда репатриращия автомобил, бил спрян за полицейска инспекция и му съставили акт, тъй като в колата нямало аптечка и светлоотразителна жилетка, разясни градоначалникът.
„ Факт е, че общинският контрольор е направил нарушаване и ще си понесе глобите. Дадох предписание на инспектората да си вземат светлоотразителни жилетки, да си сложат в автомобила пожарогасители, да си поставят коланите по време на придвижване, да извършват всичко, каквото написа в Закона за придвижване по пътищата. Но да ми рапортуват персонално, когато има случай на служители на реда, които се пробват да се отърват от наказания за това, че са паркирали както на тях им харесва. Ние не заплашваме полицията, дано и тя да бъде добра да не заплашва общински чиновници. По този въпрос ще изложа моите причини пред Красимир Начев и ще чуя и неговите, несъмнено. С него нямам проблем да си приказвам, очевидно проблемите са надолу по веригата “, сподели още Георг Спартански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР