Тази седмица се проведе вторият дигитален форум „България – Русия:

...
Тази седмица се проведе вторият дигитален форум „България – Русия:
Коментари Харесай

България представи готовността си да посрещне руски туристи

Тази седмица се организира вторият цифров конгрес „ България – Русия: многопланово районно партньорство “. Темата на събитието беше „ Туризъм и просвета “. Проектът се осъществя взаимно от Центъра на индустрията на Република България в Москва, Националното туристическо посланичество на Република България в Руската федерация и Българския културен институт в Москва.

Главната цел на форума беше да показа готовността на страната ни да посрещне съветските туристи през летния сезон като безвредна, спокойна и атрактивна дестинация. В диалозите бяха показани нови стратегии и оферти, готови от българския туристически бизнес за гостите от Русия, както и редица български общини със своите привлекателни за туристите обекти и ваканционни събития. На двустранната среща бяха обменени положителни практики на компании от България и Русия, бяха показани и забавни посоки, които се създават сега от съветския туристически бизнес.

Във форума взеха присъединяване над 80 представители на федерални и районни администрации и туристически организации, български и съветски туроператори, хотелиери, висши образователни заведения, заинтригувани структури от съветска и българска страна, които показаха своите организации и обявиха интерес към взаимноизгодно съдействие.

Подчертан интерес провокираха тематиките за бъдещо партньорство в региона на деловия туризъм, балнеологията и оздравителния туризъм, партньорството сред общини и райони в България и Русия като основа за активизиране на туристообмена и културната активност, усилване на контактите сред висши образователни заведения, включително и такива с преподаване на туризъм, активизиране на продан на проведени детски групи и други Информационен пакет с контактната информация на участниците и презентациите, направени по време на онлайн събитието, ще послужи като добра основа за улеснение на бъдещи контакти и подготовката на взаимни срещи и събития.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР