Тази седмица Microsoft разкри появата на Minecraft Earth – мобилна

...
Тази седмица Microsoft разкри появата на Minecraft Earth – мобилна
Коментари Харесай

Microsoft разкри мобилно AR забавление от света на Minecraft

Тази седмица Microsoft разкри появяването на Minecraft Earth – мобилна игра с добавена действителност за устройства с iOS и Android, поддържащи AR приложения.

Minecraft се появи през 2011 от ръцете на Маркус Персон и компанията му Mojang, с цел да се трансформира бързо в игра с паметен статус. Преди пет години шведското студио беше добито от Microsoft за сумата от два милиарда $. По това време Minecraft можеше да се похвали с 55 000 000 играещи – потребителска база, която през днешния ден надвишава 176 милиона.

Подобно и на PC и конзолната версия на играта, в Minecraft Earth играещите събират и подреждат блокчета, само че вместо на монитора си и компютърно генерирания свят на играта, те ще могат да го вършат в действителния живот, разхождайки се по улици и градини, употребявайки своя смарт телефон или таблет.
1 от 4
Играещите ще могат да употребяват всяка действителна среда, която виждат през екрана на мобилното си устройство, с цел да я допълват с авансово подготвени на тяхно разположение детайли. А с изключение на общоприетия AR режим, Minecraft Earth ще разрешава и мултиплейър, с цел да се забавлявате и с вашите другари в действително време. Ще може да играете с ваш другар свободно след изпращане на покана за това – наложително изискване, с което ще знаете, че влезлия във вашия AR свят няма да унищожи творенията ви.

Играта сега се намира в стадий на закрита бета и може да кандидатствате за присъединяване в нея тук. Достъпът към момента е прекомерно стеснен, като цялостната версия на Minecraft Earth се чака да излезе по-късно това лято за всички.За регистрацията ще ви би трябвало годен акаунт в Microsoft, устройство с Android 7 или по-нова версия или iOS 10.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР