Тази седмица българският национален отбор играе контролна среща срещу Босна

...
Тази седмица българският национален отбор играе контролна среща срещу Босна
Коментари Харесай

Ма*ната им на юношите, закривайте националния отбор!

Тази седмица българският народен тим играе контролна среща против Босна и Херцеговина - отличен дуел, в който селекционерът Петър Хубчев да ревизира на какво равнище е родният внушителен отбор, и то против един от изненадващо изпускащите Световното състезание по футбол тимове. Но сходна пауза за мачове на националните гарнитури дава мотив за разбор върху положението на българския футбол сега, и в частност представянето на клубните школи през сегашния сезон.
Материалът на Sportlive.bg , отдаден на потребление на юноши от страна на тимовете в топ 6 на Първа лига, демонстрира притеснителни статистики. Едната от тях е, че цели 2 тима не са пуснали собствен младеж даже за 1 минути в изиграните досега 26 дуела от родното състезание - ужасяваща статистка, изключително поради относително ниската класа, от която е българската Първа лига.
Големите тимове в България съвсем не се обръщат към своята школа, а още по-рядко употребяват фрагменти, излезли от там. Все по-малко млад футболисти биват употребявани в шампионата, а от това страда освен клубният футбол, само че и българския народен отбор. Какво разкрива анализът - четете в материала " Три от тимовете в топ 6 са с табелка STOP! сред школата и първия отбор " на Sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР