Тази седмица американски сенатори ще обявят законопроект за разширяване на

...
Тази седмица американски сенатори ще обявят законопроект за разширяване на
Коментари Харесай

САЩ подготвя нови санкции срещу строителството на „Северен поток 2”

Тази седмица американски сенатори ще разгласят законопроект за разширение на глобите против ръководения от съветския Газпром план " Северен поток 2 ", оповестиха съветници на сенатори, представени от Reuters.
Вашингтон предизвестява, че с този план Европа става прекомерно подвластна от съветския газ.
Миналата година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подписа под закон за отбрана на енергийната сигурност на Европа. Законът принуди швейцарско-холандската компания Allseas да спре подводната работа по плана.
Сега могат да бъдат употребявани два съветски кораба за полагане на тръбите за довеждане докрай на останалите 160 километра от плана.
Новото законодателство, препоръчано от републиканския сенатор Тед Круз и демократа Джийн Шахийн, ще разшири глобите, в това число налагане на наказания на тези, които вземат участие в работите, свързани с полагането на тръбите, а също по този начин и компании, които дават услуги като обезпечаване.
Круз предизвести, че забърканите страни в слагането на тръбите ще бъдат глобени.
Ще засегне и фирмите, които дават услуги за кораби и съоръжение, обвързвано със строителството на " Северен поток 2 ".
Законопроектът би трябвало да бъде прокаран от двете камари на Конгреса и да бъде подписан от Тръмп.
Много политици и енергийни компании в Германия поддържат " Северен поток 2 ", до момента в който най-голямата стопанска система в Европа се пробва да приключи използването на въглища и нуклеарна енергетика.
Администрацията на Тръмп твърди, че американският полутечен природен газ ще обезпечи на Европа опция на съветските доставки.
Миналата седмица немският стопански министър Петер Алтмайер разкритикува Вашингтон за заканите да усили глобите, които съгласно него са в спор с интернационалното право.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР