Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо

...
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо
Коментари Харесай

Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци

Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа за какво тъкмо пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме се за работа, едвам си пием кафето, за закуска - нещо в бързината или по път. На обяд е прекомерно горещо да мислим за храна въобще. Вечерта, като мине жегата, идва целят потискан вкус и нападна самоуверено. А, знаем, на вечеря би трябвало да се яде колкото се може по-малко.

Но салатката е идеалният обяд, който ще ви държи сити до вечерта, ще ви даде витамини и прохлада. Много е комфортна, в случай че си я приготвите вечерта, а заран небрежно единствено нарежете домат в нея за прохлада и към този момент е подготвена да влезе в.

Но стига увертюри – ето я и нея:

Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци

За 2 порции:

2 междинни домата
1 междинна тиквичка
200 гр сварен нахут или от консерва
2 моркова
1 к. ч. булгур
3-4 скилидки чесън,
5-6 стръка магданоз
Кориандър на усет, зехтин, сол


Приготовление:

Заливаме булгура за 15 минути с вряла вода и малко сол или го кипваме за 5 минути в подсолена вода. Изцеждаме и оставяме да изстине.

Обелваме доматите и тиквичката и ги нарязваме на ситно, морковите на лентички.



Намачкваме чесъна и го наситняваме дружно с магданоза – съгласно вашия усет можете да увеличите количеството, салатата го понася доста добре.

В обособен съд слагаме чесъна, магданоза, кориандъра, сол и зехтин и омесваме добре.

Прибавяме изстиналия булгур към зеленчуците и поливаме с дресинга. Ако желаете, можете и балсамов оцет да прибавите. Моите домати бяха малко кисели и взех решение, че няма потребност.

Разбъркваме добре и изчакваме 10-15 минути всичко да се овкуси.



В паница за сервиране слагаме от сместа на дъното и от горната страна нареждаме половината нахут, към една шепичка. Украсяваме и готово.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР