Тази събота предаването Европейци ще ви покажем как в Малта

...
Тази събота предаването Европейци ще ви покажем как в Малта
Коментари Харесай

Утре вечер в Европейци: Как хората с увреждания в Малта могат да шофират сами

Тази събота предаването " Европейци " ще ви покажем по какъв начин в Малта изпълват със наличие думите " самостоятелност " и " интеграция ".

Благодарение на симулатор за шофиране, платен с европейски средства, инвалидната количка към този момент не е спънка за шофиране, а хората с увреждания получават повече убеденост преди да излязат на пътя.

Това място се назовава Център за самостоятелен живот. Идеята е хората да имат уменията за самостоятелен живот. За да могат да вършат неща, които ние можем. Например: да отидат до супермаркета, да могат да се изкъпят сами, да имат опцията да отидат на работа или учебно заведение или всичко това, което ние обичаме - да отидат на ваучър, на ресторант, споделя Кристен Балдекино, шеф на Агенцията по обществено подкрепяне, Малта.

Не можеш, мъчно е, съвсем невероятно - тези думи стартират да изчезват от речника на хората с увреждания в Малта.

Защото те все по-често карат коли, макар инвалидните колички, оказват помощ им и им демонстрират по какъв начин това да стане на специфични тренажори в Центъра за самостоятелен живот.

Симулаторът за шофиране изпитва рефлексите.

Той е в действителност значима технология. Защото ни разрешава да оценяваме хората с увреждания на пътя без да ги изкарваме на пътя. Така че, ние усилваме сигурността, споделя още Кристен Балдекино.

Така прагът на дома към този момент не е бариера за хората с увреждания. Отвън ги чакат благоприятни условия и те все по-смело протягат ръка към тях.

Цялата история гледайте на следващия ден вечер – 22 май, незабавно след новините на Българска национална телевизия в 20 ч.

е план на Българската национална телевизия, който споделя къси истории на хора от цяла Европа. Хора, които с концепциите и мисленето си трансформират света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху истинската мисъл, огромните и смели хрумвания, които се трансформират в печеливши формули. Предаването ще демонстрира лицата на смяната в Европа и ще споделя по съвременен образен метод техните истории. Рубриката се излъчва с поддръжката на Европейски Съюз.

Гледайте " Европейци " всяка събота незабавно след централните вести на Българска национална телевизия 1 в 20.00 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР