Тази събота /5 март/, предаването „Джинс на БНТ 1 от

...
Тази събота /5 март/, предаването „Джинс на БНТ 1 от
Коментари Харесай

Любопитен разказ за рода на Бате Енчо в „Джинс“ по БНТ 1

Тази събота /5 март/, предаването „ Джинс " на Българска национална телевизия 1 от 11:30 ч. ще опише родовата историята на актьорa Енчо Данаилов, прочут на всички като Бате Енчо . Той ще издаде и кое е най-странното първо място на неговите артистични изяви.

В документалната продукция „ Джинс " , феновете на Българска национална телевизия 1 ще получат отговори на няколко въпроси за доста сладкодумният и постоянно радостен и занимателен Бате Енчо. Въпросите и отговорите, несъмнено ще са в закачливия и подигравателен жанр на артиста, като: Какво е Гагаля - детска задявка или име на обитаемо място?; Защо някой се споделя Гложъта Братой?; Какво значи от пъпа ти да потече мед?; Какво се прави с котле, цялостно с масло и едно гъше перо?; Кой е израснал сред бензин и къдрин?

Любопитното в този брой на „ Джинс " е, че в процеса на събиране на информация за предаването, с помощта на Спас Минков от групата „ Генеалогично ъгълче " във Facebook, са открити данни, които самият Енчо не е знаел за рода си и които допълват фамилния роман. Според откривателя на родове от русенско, дядото на артиста, Енчо Георгиев Йорданов - Брънзоев е роден в Табан (Сандрово) през 1907 година Родът му е клон на рода Влах-Георгиеви, за чийто основоположник се смята дядо Георги Спасов, изселник от Влашко. Запазен е смъртен акт, съгласно който дядо Георги умира на 100 години, през 1894 година Баща му се е казвал Спас Димитров, а майка му Мита, което връща информацията за рода на бате Енчо повече от век обратно, във втората половина на 18 век. Времена, в които могат да потвърдят произхода си малко родове в България...

Гледайте „ Джинс " на 5 март (събота) от 11:30 ч. по Българска национална телевизия 1

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР