Тази събота, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 часа ще

...
Тази събота, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 часа ще
Коментари Харесай

Над 300 каратеки се пускат на турнира Ронин

Тази събота, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 часа ще се организира VІ шампионат по карате за купа „ Ронин”, показа на конференция в Пресклуб „ България” ръководителят на карате клуб „ Ронин 11” Илиян Мечков.

Той посочи, че за медалите в 48 дисциплини ще се състезават над 300 каратеки от България, Македония, Сърбия, Румъния и Гърция. За първи път в историята на шампионата ще има и отборни надпревари.

Бюджетът на шампионата е 4000 лева, като организацията му се подкрепя от Столична община, посредством плана „ Заедно по-силни, по-здрави, по-добри”, по стратегия за развиване на детско-юношеския спорт.

Мечков разясни, че клуб „ Ронин 11” развива дейна спортна активност, като състезателите на клуба печелят доста влиятелни трофеи и медали от републикански, европейски и международни шампионати.

През 2016 година „ Ронин 11” заема 6-то място в общото класиране по медали от 80 клуба, членуващи в БНФК. Тази година състезателката Виктория Ширазиева стана международна шампионка до 18 години по шотокан, а Радослав Вакарелов - европейски първенец до 16 години. Други състезатели от клуба са печелили сребърни и бронзови медали от разнообразни международни и европейски шампионати.

Старши треньорът в клуба Лъчезар Цветков показа, че в клуб „ Ронин 11” се образоват над 200 души - от деца до мъже и дами над 55 години. Най-добрите състезатели упражняват по два пъти дневно. Тази година през лятото са извършени 5 лагера и резултатите се усъвършенстват всяка година.

Той добави, че олимпийските категории в каратето са три, а във всяка ще могат да вземат участие по 10 състезатели. Това прави спечелването на олимпийска квота доста мъчно, само че той е уверен, че от клуба ще има участник в Олимпийските игри – в случай че не през 2020, то през 2024 година.

Сега главната цел е подготовката и класирането на Радослав Вакарелов за Младежките олимпийски игри в Аржентина. Следващата година България ще бъде хазаин на Младежката лига, от която ще се печелят точки за Младежките олимпийски игри, по тази причина ще вземат участие доста мощни състезатели от целия свят.

Световната шампионка по шотокан Виктория Ширазиева разясни, че тренира карате в клуб „ Ронин 11” от близо 6 години, като добави, че е натрупала задоволително опит и ще взе участие с упоритости за положително показване в Европейското състезание в Сочи.

12-годишният Виктор Ханджиев тренира от 4 години, стана балкански първенец в Нови Сад и съобщи, че през идната 2018 година има предпочитание да отбрани републиканската и балканската си купа.

От клуба чакат мощно показване на техните състезатели в идните шампионати и поддръжка от публиката.

За Карате клуб „ Ронин 11 “
Карате клуб „ Ронин 11 “ е основан през 2002 година в София. Клубът действа като съдружие с нестопанска цел, записано в социална изгода. Сдружението е вписано в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Министерство на правораздаването на Република България и е член на Българска национална федерация карате-до (БНФК) към Министерство на младежта и спорта.

Карате клуб „ Ронин 11 “ развива дейна спортна активност и състезателите на клуба постоянно заемат призовите места на национални и интернационалните шампионати. През 2016 година клубът заема шесто място в общото класиране по медали от към 80 клуба, членуващи в БНФК. Само за тази календарна година клубът има Европейски първенец до 16-годишна възраст, международен шапион в дисциплинираност по шотокан кумите, вицесветовен и три бронзови медалиста от същата дисциплинираност, балкански златен и сребърен медалист на Първите училищен балкански игри. 13 златни медала от републиканско състезание както и десетки медали от републикански и интернационалните шампионати.

Едновременно със спортната активност, клубът инициира и реализира и планове със обществена устременост, посредством които в залите за тренировки се интегрират деца, лишени от наставнически грижи, деца с увреждания, толерират се заниманията със спорт на цели фамилии, насърчават се дейните занимания със спорт на хора в пенсионна възраст. Някои от сполучливо изпълнените планове на клуба са „ Активен спорт – път към толерантността “, „ Карате за всички – мост сред поколенията “, “Спорт за деца в свободното време “ и други.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР