Тази пандемия е като световна война с изключение, че всички

...
Тази пандемия е като световна война с изключение, че всички
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Пандемията от Covid-19 е като световна война

" Тази пандемия е като международна война с изключение, че всички сме на една и съща страна ". Това разгласи Бил Гейтс в изявление за английския вестник Times. 
" Единственото нещо, което ме държи безсънен през нощта, е мисълта за пандемия ", разкри вторият най-богат човек в света в изявлението, направено през февруари.
" Изминаха 100 година, откогато имаме огромна грипна зараза. Днес хората пътуват повече, тъй че скоростта на разпространяване е по-висока. Ако имаме пренасящо се респираторно заболяване, числата могат да са ужасяващи ", акцентира Бил Гейтс, чиято благотворителна фондация е най-големият донор на Световната здравна организация.
" Моят най-лош призрачен сън се оказа действителност ", означи милиардерът и заяви, че ще финансира производството на няколко ваксини, даже и преди да бъдат утвърдени, тъй че да са подготвени за разпространяване допустимо най-бързо.
Той разясни, че е разговарял с фармацевтични компании да ускорят производството на ваксина, която сега се създава от Оксфордския университет и се изпитва върху хора.
По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,6 млн. доказани случая, а умрелите са повече от 184 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 2,8 млн. случая и над 197 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 793 000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР