Тази нощ в Украйна отново беше обявена мащабна въздушна тревога.

...
Тази нощ в Украйна отново беше обявена мащабна въздушна тревога.
Коментари Харесай

Сирени вият в цяла Украйна заради нови руски удари

Тази нощ в Украйна още веднъж беше оповестена огромна въздушна паника. Русия предприе въздушна офанзива против югоизточния украински град Днепър, оповестиха публични лица, а медиите оповестиха за серия от детонации, съобщи Ройтерс.

Засега не е известно дали гърмежите са били от системи за противовъздушна защита, които са унищожили задачите си, или от съветски ракети или безпилотни самолети, които са поразили своите цели, само че губернаторът на Днепропетровска област, чийто административен център е Днепър, похвали бранителите на града.
-->
По-рано Киев съобщи, че неговите сили към момента напредват към Бахмут, за да обкръжат опустошения източен град, откакто Москва поздрави частната наемническа група " Вагнер " и съветските войски за завладяването му.

Руският президент Владимир Путин похвали през вчерашния ден своите постоянни войски и групата наемници " Вагнер " за завладяването на източния украински град Бахмут, за който се води най-дългата и най-кръвопролитната борба в 15-месечната война.

По-късно обаче почитан украински военачалник сподели, че силите на Киев към момента управляват част от Бахмут, което ще им разреши да влязат в града, когато обстановката се промени. Генерал Олександър Сирски съобщи в Телеграм, че украинските войски напредват към съветските сили в предградията и се приближават до „ тактическо обграждане “ на града.

Украинският водач Володимир Зеленски също отхвърли изказванията на Москва, че управлява Бахмут и съпостави руините на източния град с разрушаването на Хирошима през Втората международна война.

На срещата на върха на Г-7 в Хирошима Зеленски получи уверения за трайна поддръжка от групата на 7-те най-богати демокрации в света. В най-новия пакет от военна помощ, разгласен от американския президент Джо Байдън, в размер на към 375 милиона $, Киев ще получи още муниции за тежката артилерия и реактивните системи за залпов огън, както и бронирана техника.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР