Тази нощ в старозагорската болница е починал и вторият пострадал

...
Тази нощ в старозагорската болница е починал и вторият пострадал
Коментари Харесай

Почина и вторият ранен при инцидента в завод Арсенал


Тази нощ в старозагорската болница е умрял и вторият потърпевш при вчерашния случай в оръжейния цех "Арсенал " в Казанлък - 45-годишният Красимир Желев. Това заяви в утринния блок на Българска национална телевизия регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.
Нека способените органи си свършат работата и по-късно да се вършат съответните заключения изводи, съобщи тя. Доколкото знам, тук непрестанно се правят инспекции, добави Микова.
Прокуратурата работи по две версии за аварията– техническа нередовност или човешка неточност в резултат на неспазване на инструкциите за работа, разясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.
Вчера беше осъществен оглед, бяха конфискувани доказателства, следва изземването на техническа документи. Започват разпити по делото, назначена е съдебно-медицинска експертиза, добави Атанасов.
Първоначалният оглед сочи, че по неустановени досега аргументи е зародило запалване и непринудено изгаряне на химическите смеси, в резултат на което провалите върху двете лица, които са били в цеха, са доста тежки. Установено е, че цехът има команден пункт, който е в друго помещение, само че дали е следвало служащите да влизат в цеха, занапред ще се открива, посочи окръжният прокурор на Стара Загора.
Законовият период за следствието е двумесечен, само че с оглед назначението на експертизи този период може да бъде продължен. Разследването ще бъде осъществено детайлно, сподели още Дичо Атанасов.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР