Тази нощ, точно в 00.00 часа, приключи гласуването за мото

...
Тази нощ, точно в 00.00 часа, приключи гласуването за мото
Коментари Харесай

В Габрово откриват петото годишно време – карнавалното

 карнавалът в Габрово  карнавалът в Габрово  карнавалът в Габрово  карнавалът в Габрово
Тази нощ, тъкмо в 00.00 часа, завърши гласуването за мото на Карнавал 2018 и анкетата беше затворена. В нея участваха 16 оферти – усмихнати и занимателни, а най-използваните думи тази година бяха смях, Габрово и Европа, оповестиха от общината.

Предложенията описваха Столицата на хумора като неизменима и горда част от Европа, занимателно място с хора-чешити, които знаят и доста, и малко, само че най-много по какъв начин да се веселят. И несъмнено – към този момент са в ЮНЕСКО.

Новото мото трябваше да дава отговор на следните условия:

„ …да е обвързвано с живота,
да споделя доста, но с малко думи,
да служи като връзка посред ни.
За предпочитане е да разсмива
и скуката от упор да убива.
И още: да е камъче в обувката,
да няма нищо общо със преструвката,
да носи най-малко щипка злободневие,
да не нагарча като всекидневие.
И безусловно в своето обръщение
да е оптимистично благопожелание! “

Четири са предложенията, които събраха най-вече гласове и изпревариха всички останали – „ Да се смеем, да живеем, без пари ние го умеем! “, „ Габрово – мой дребен Брюксел “, „ Всички пътища потеглят от Габрово “ и „ Габрово – европейски ръководител на смеха “. Кое обаче ще е мотото на Карнавал 2018, ще стане ясно по традиция в 11 часа и 11 минути на дата 11-ти от единадесетия месец на годината, т.е. тъкмо тази събота.

„Каним всички габровци, посетители на града и медии пред сцената на улица „ Радецка “, малко преди 11 часа, с цел да открием дружно карнавалния сезон, да дадем старт на петото годишно време – карнавалното, да се почерпим и да се посмеем дружно – със себе си, света и Европа. И най-важното – да обявим мотото на Карнавал 2018, тъй като подготовката за него стартира още същия следобед“, показват от Община Габрово.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР