Тази нощ сградата на съда беше разтърсена от мощна бомбена

...
Тази нощ сградата на съда беше разтърсена от мощна бомбена
Коментари Харесай

Взривиха съдебна сграда в Атина

Тази нощ постройката на съда беше разтърсена от мощна бомбена детонация.
Взривът хвърли в потрес жителите на гръцката столица, защото тътенът от него се е чул на доста огромно разстояние.

Службата за битка с тероризма счита, че методът, по който са работили нападателите, наподобявал бомбената офанзива против банка на 19 април тази година, както и за поставеното взривно устройство в сак на 12 декември пред министерството на труда, написа в. "Прото тематика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Посочва се, че при втория случай заради проблем във взривното устройство то не е избухнало. И при двете набези причинителите са били двама, както и в този момент, и са се движели с коли.

Отговорността за нападението против банката бе поето от "Групата на националните борци " - дейна организация, за която анализаторите от гръцката антитерористична работа считат, че се числи към сферата на въздействие на намиращото се в пандиза семейство терористи Никос Мазиотис и Пола Рупа.

Става дума за деятели на управлението на групировката "Революционна битка ", които от известно време насам са оповестили гладна стачка, защото, както настояват те, управляващите не им позволяват да видят детето си.

Във връзка с нападението тази заран се изследват и други версии, защото сега като дейни се считат още две терористични организации: "Заговор на огнените ядра ", която в предишното също е предприемала такива бомбени набези, и "Революционна самозащита ", която продължава да стреля с автомати "Калашников " и да хвърля ръчни гранати, написа още в. "Прото тематика ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР